Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Papildināts (15:58) – VID lūdz apsūdzēt divas personas par metāllūžņu kontrabandu lielā apmērā Liepājas SEZ

Papildināts (15:58) – VID lūdz apsūdzēt divas personas par metāllūžņu kontrabandu lielā apmērā Liepājas SEZ
Foto: liepajniekiem.lv
26.09.2013 11:30

liepajniekiem.lv/ LETA

Valsts ieņēmumu dienesta ( VID) Muitas kriminālpārvalde 2013.gada 20.septembrī nosūtīja Liepājas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai 2012.gadā 8.oktobrī uzsāktu kriminālprocesu saskaņā ar Krimināllikuma 190.panta 2.daļu 1 pret diviem Latvijas Republikas pilsoņiem par metāllūžņu kontrabandu lielā apmērā, kas veikta Liepājas speciālajā ekonomiskajā zonā, informē VID Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Evita Teice-Mamaja.

Noziegums atklāts, pārbaudot no kādas Igaunijas Republikas juridiskas personas saņemtu iesniegumu. Izmeklēšanas darbību rezultātā noskaidrots, ka kāds Latvijas Republikas uzņēmums izvedis no Liepājas speciālās ekonomiskās zonas 492,020 tonnas metāllūžņu, nenomaksājot muitas administrētos nodokļus teju 22 tūkstošu latu apmērā (21 698,08 Ls).

Metāllužņi no Liepājas speciālās ekonomiskās zonas bez muitas iestāžu atļaujas un nenomaksājot muitas administrētos nodokļus tika izvesti uz vienu no Latvijas metālpārstrādes uzņēmumiem.

Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā tika savākts pierādījumu kopums, lai 2013.gada 20.septembrī VID Muitas kriminālpārvalde pieņemtu lēmumu par kriminālvajāšanas uzsākšanu pret divām uzņēmuma amatpersonām – Latvijas Republikas pilsoņiem saskaņā ar Krimināllikuma 190.panta 2.daļu. Vienai no uzņēmuma amatpersonām piemērots drošības līdzeklis – aizliegums ieņemt amatu konkrētajā uzņēmumā.

Krimināllikums paredz, ka par kontrabandu, ja tā izdarīta lielā apmērā, – soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt piecdesmit minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kā ziņo aģentūra LETA, Muitas kriminālpārvalde lūgusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret diviem Latvijas pilsoņiem par metāllūžņu kontrabandu lielā apmērā, kas veikta Liepājas speciālajā ekonomiskajā zonā (SEZ) no “Liepājas metalurga” meitas kompānijas “Liepājas osta LM”. Metāllūžņi no Liepājas SEZ bez muitas iestāžu atļaujas izvesti uz “Liepājas metalurgu”.

 Liepājas SEZ aģentūrai BNS sacīja, ka tās rīcībā nav vairāk informācijas par medijos jau izskanējušo. Savukārt “Liepājas metalurgā” notikušo nekomentē, aicinot ar jautājumiem vērsties pie tiesībsargājošajām iestādēm.

“Liepājas osta LM” ir lielākā Liepājas SEZ stividorkompānija, kas pērn pārkrāva 2,67 miljonus tonnu kravu. uzņēmuma apgrozījums pērn bija 22,7 miljoni latu, peļņa – 1,12 miljoni latu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz