Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tiesa noraida Lipmana sūdzību par Velmera lēmumu neatzīt viņa prasījumu vairāk nekā 90 000 eiro apmērā

Tiesa noraida Lipmana sūdzību par Velmera lēmumu neatzīt viņa prasījumu vairāk nekā 90 000 eiro apmērā
Foto: liepajniekiem.lv
06.02.2014 16:23

LETA

Liepājas tiesa noraidījusi maksātnespējīgā uzņēmuma “Liepājas metalurgs” akcionāra Kirova Lipmana sūdzību par uzņēmuma maksātnespējas administratora Haralda Velmera lēmumu neatzīt viņa prasījumu, aģentūru LETA informēja tiesneša palīdze Inta Kurpa.

Lipmans bija pieteicis prasījumu par neizmaksāto darba samaksu 93 622,32 eiro apmērā.

Liepājas tiesā šonedēļ tiek skatītas vēl divu kreditoru sūdzības par Velmera lēmumiem. “Interjera studija Liepāja” prasa samaksāt 23 111,29 eiro par nesamaksāto rēķinu, savukārt tērauda tirgotājs “Stemcor UK Limited” iesniedzis prasījumu par 21,1 miljonu eiro. Šīs sūdzības tiek izskatītas rakstveida procesā, un par tiesnešu lemto Liepājas tiesa solīja informēt rīt.

Kā ziņots, Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta šodien apmierināja Lipmana prasību, atzīstot viņa īpašuma tiesības uz 11,5% uzņēmuma “Liepājas metalurgs” akciju strīdā ar Sergeju Zaharjinu.

2013.gada 12.novembrī Liepājas tiesa pasludināja “Liepājas metalurga” maksātnespēju, kā rezultātā uzņēmums pilnībā pārgāja administratora Haralda Velmera pārraudzībā. Tika sākta darbinieku masveida atlaišana, un kopumā darbu zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku.

Pēdējo divu mēnešu laikā ir veikta uzņēmuma inventarizācija un novērtējums. Uz tā pamata ir sagatavots uzņēmuma pārdošanas plāns, kas atspoguļo “Liepājas metalurga” aktīvu pārdošanas kārtību un kritērijus. Tas ir nosūtīts nodrošinātajiem kreditoriem saskaņošanai.

Nonākot finanšu grūtībās, “Liepājas metalurgs” jau pērn pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja “Liepājas metalurga” vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai “UniCredit” – 67 465 056 eiro. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro apmērā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz