Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Festivālā ”Soļi smiltīs” satiekas Latvijas piejūras pilsētu un novadu vidējās paaudzes deju kolektīvi

Festivālā ”Soļi smiltīs” satiekas Latvijas piejūras pilsētu un novadu vidējās paaudzes deju kolektīvi
Foto: Gundars Čiževskis
16.06.2017 12:05

liepajniekiem.lv

15. jūlijā Liepājā tautas deju festivālā ”Soļi smiltīs” satiksies teju 700 dejotāju no Latvijas piejūras pilsētām un novadiem, lai svinētu kopā būšanu tautas dejā un priecētu skatītājus ar koncertiem pilsētvidē un dižkoncertu Liepājas pludmalēб portālu informēja Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Inese Sērdiene.

Baltijas jūras piekraste visā tās aptuveni 495 kilometru garumā ir unikāla Latvijas un visa Baltijas jūras reģiona vērtība. Piekrastes nozīmīgākā vērtība ir vienotais piekrastes dabas un kultūras mantojums un, nenoliedzami, jūras tuvumā mītošie ļaudis.Lai popularizētu tautas deju kolektīvu vasaras satikšanos un sadancošanos, kā arī veicinātu deju kolektīvu māksliniecisko izaugsmi, 1999. gadā Jūrmalas deju kolektīvs ”Tapa” pirmo reizi organizēja vidējās paaudzes deju kolektīvu festivālu. ”Soļi smiltīs” ir atslēgas vārds festivālam, kas ik vasaru citā pilsētā vai novadā pulcina Latvijas vidējās paaudzes dejotājus, kuri savu dzīvi vada Baltijas jūras krastā vai tā tuvumā.

Festivāls vienkopus pulcinājis deju kolektīvus no Latvijas pilsētām un novadiem šādās vietās Latvijā – Jūrmalā, Rēzeknē, Ventspilī, Liepājā, Šlokenbekā, Laidzē (Milzkalnē), Salacgrīvā, Pāvilostā, Nīcā, Limbažu novada Skultē un Babītes novadā. 15. festivāla ”Soļi smiltīs” rīkotāji, nākamā festivāla rīkošanu svinīgi uzticēja vidējās paaudzes deju kolektīvam ”Vaduguns” Liepājā, kur tas ”iesoļos” jau trešo reizi.

Festivālā ”Soļi smiltīs” Liepājā interesenti 15. jūlijāaicināti uz vairākām norisēm. Pirmie tautas deju koncerti skatītājiem tiks piedāvāti no pulksten 14.00 līdz 16.00, kad vienlaicīgi četrās norises vietās Liepājas pilsētvidē– Rožu laukumā, Jāņa Čakstes laukumā, Jūrmalas parkā pie strūklakas un arī Karostā pie Ziemeļu mola – festivāla dalībnieki, 28 tautas deju kolektīvi, priecēs skatītājus ar krāšņām koncertprogrammām.

Savukārt vakarpusē visi dalībnieki pulcēsies Liepājas pludmalē, Kūrmājas prospekta galā, kur no plkst. 21.00 uz lielās skatuves jūras krastā ikviens varēs vērot gan saulrietu, gan vērienīgu tautas deju dižkoncertu ”Sēju vēju”. Programmā skatītājiem tiks piedāvāts daudzveidīgs un krāšņs tautas deju repertuārs.

16. Latvijas vidējās paaudzes tautas deju kolektīvu festivālā ”Soļi smiltīs” piedalīsies vidējās paaudzes tautas deju kolektīvi ”Jūrdancis” (Saulkrasti), ”Lādezers” (Limbažu novads), ”Dzirnakmeņi” (Krimuldas novads), ”Greizie rati”, ”Saime” (Garkalnes novads), ”Sānsolītis” (Ādažu novads) un ”Lecam pa vecam”(Limbažu novads), ”Vija”, ”Čiekurs”, ”Rēvele”, ”Rīdzenieks”,”Daiļrade” (Rīga), ”Tapa”, ”Vēlreiz” (Jūrmala), ”Dārta” (Babītes novads), ”Laipa”, ”Ritums” (Jelgava),”Solis” (Tukuma novads), ”Jadals” (Engures novads), ”Krišjānis” (Talsu novads), ”Spiekstiņi” (Ventspils novads), ”Kurzeme” (Ventspils), ”Vērgalīte” (Pāvilostas novads), ”Nīca” (Nīcas novads),”Re, kā” (Durbes novads), ”Sudmaliņas” (Grobiņas novads), ”Bandzenieki”, ”Vaduguns” un ”Kvēle”(Liepāja). 

Pasākums ir bezmaksas un pieejams ikvienam interesentam. Dejotājus Liepājā uzņem un skatītājus uz festivālu aicina Liepājas pilsētas pašvaldība, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz