Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tikšanās ar Dzelzceļnieku, Metālapstrādes rūpnīcas “Liepāja”, Tosmares, Celtnieku klubu leģendāriem mūziķiem

Tikšanās ar Dzelzceļnieku, Metālapstrādes rūpnīcas “Liepāja”, Tosmares, Celtnieku klubu leģendāriem mūziķiem
Foto: no mūziķu personīgā arhīva
22.04.2016 10:58

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Ceturtdien, 28. aprīlī, plkst. 18 Liepājas muzeja ekspozīcijas ”Liepāja okupāciju režīmos” zālē K. Ukstiņa ielā 7/9 izstādes ”Neptūns atrod Jūras pērli” ietvaros notiks trešā tikšanās ciklā ”Leģendārie Liepājas mūziķi”. Šoreiz muzejā būs iespēja tikties ar Dzelzceļnieku, metālapstrādes rūpnīcas ”Liepāja”, Tosmares, Celtnieku klubu mūziķiem, informē Liepājas muzeja vēsturniece Liene Putāne.

Sarunā piedalīsies pagājušā gadsimta 70-tajos gados populārais basģitārists un vokāli instrumentālā ansambļa ”Rovesņik” solists Valērijs Bezdņikovs, kurš spēlēja bijušās rūpnīcas “Seļmaš” klubā, vēlāk Celtniecības tresta klubā.

70-tajos populāra bija arī grupa ”SLAWI”, kura uzstājās Dzelzceļnieku klubā. Tajā spēlēja tādi Liepājā pazīstami mūziķi kā bundzinieks Igors Martiņenko, vokālists un basģitārists Jurijs Bornašovs, dziedātājs un ģitārists Viktors Vtorovs, Anatolijs Kuzmenko, Sergejs Mažnijs un solo ģitārists Viktors Jakovļevs.

L.Putāne pastāsta, ka bieži vien šie mūziķi spēlēja vairākos klubos, te arī jāpiemin taustiņinstrumentālists Igors Ļesins, kurš savulaik spēlējis gan Celtniecības tresta, gan Dzelzceļnieku klubā.

70. gadu beigās un 80. gadu sākumā populāra bija arī grupa ”Keļti”, kas uzstājās ”Seļmaš” klubā, norāda L.Putāne. Grupas soliste bija Ilana Zivcone un bundzinieks Igors Skuteļskis.

Šie mūziķi piedalīsies cikla ”Leģendārie Liepājas mūziķi” trešajā sarīkojumā, lai stāstītu par tā laikā piedzīvoto un pārdzīvoto un uzspēlētu arī kādu toreiz populāru kompozīciju. Muzejs aicina pasākumā pievienoties ikvienu interesentu.

Pēdējā saruna muzeja rīkotajā ciklā notiks 19. maijā, kad izstādē ”Neptūns atrod Jūras pērli” piedalīsies estrādes orķestra ”Neptūns” mūziķi. Atgādinām, ka izstāde par zvejnieku kolhoza ”Boļševiks” kluba estrādes orķestri ”Neptūns” un mūzikas festivālu ”Jūras pērle” skatāma līdz 21. maijam.

Ieeja bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz