Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Grobiņas novada pašvaldība nodegušās fermas saimniekam piešķir 1423 eiro; izglābtās cūkas ir zem jumta

Grobiņas novada pašvaldība nodegušās fermas saimniekam piešķir 1423 eiro; izglābtās cūkas ir zem jumta
Foto: Egons Zīverts
29.01.2014 16:50

LETA

Grobiņas novada pašvaldība Bārtā nodegušās fermas saimniekam piešķīrusi vienreizēju pabalstu 1000 latu jeb 1423 eiro apmērā. Zemnieks jūtas pateicīgs un ar zaudējumiem tikšot galā, bet visi atlikušie lopi ir zem jumta citā fermā.

Grobiņas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Valerijs Liepa aģentūru LETA informēja, ka pašvaldībā nolemts izmaksāt Bārtas zemniekam, kuram nodega lopu ferma, vienreizēju pabalstu 1000 latu jeb 1423 eiro apmērā.

Pats fermas saimnieks Dzintars Pāvils aģentūrai LETA pauda, ka pati būve un desmit bojāgājušās cūkas ir galvenie zaudējumi, taču naudas izteiksmē zaudējumus neesot aprēķinājis. Viņš jūtas pateicīgs pašvaldībai un apkārtējiem, jo sastapis citu vēlmi palīdzēt, un ar zaudējumiem un postījumiem saimnieks tikšot galā pats.

Viņš pastāstīja, ka neesot lielsaimnieks, bet mazais zemnieks. Viņa saimniecībā pavisam ir trīs fermas, taču tagad pienācīgi funkcionē tikai viena, bet visi atlikuši lopi ir zem jumta.

Ugunsgrēks bija izcēlies, neuzmanīgi sildot aizsalušu ūdens cauruli ar atklātu liesmu. Fermas ūdens padeves caurulē bija sasalis ūdens, un saimnieks mēģinājis to atkausēt, taču uguns vai dzirkstele skārusi fermas koka daļas un izcēlies ugunsgrēks, pastāstīja Pāvils.

Kā ziņots, 24.janvārī Bārtā dega kādas lopu fermas kūts jumts 975 kvadrātmetru platībā. No degošās fermas izdevies izglābt 40 cūkas, bet 10 gājušas bojā. Ugunsgrēks lokalizēts plkst.9.43. Kopumā notikuma vietā strādāja piecas ugunsdzēsēju autocisternas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz