Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

AM neizslēdz, ka Krievijas kuģu parādīšanās pie robežas ir vēlēšanās pārbaudīt Latvijas reaģēšanas spējas

AM neizslēdz, ka Krievijas kuģu parādīšanās pie robežas ir vēlēšanās pārbaudīt Latvijas reaģēšanas spējas
Foto: liepajniekiem.lv
23.07.2014 14:10

LETA

Atslēgvārdi

Aizsardzības ministrija (AM) neizslēdz, ka šovasar Krievijas bruņoto spēku kuģu parādīšanās pie Latvijas robežas ir kaimiņvalsts vēlēšanās pārbaudīt Latvijas reaģēšanas spējas, aģentūrai LETA atzina AM Militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins.
Viņš skaidroja, ka Krievija regulāri savu bruņoto spēku varenību demonstrējusi ar biežajiem lidojumiem Latvijas robežas tuvumā un acīmredzot pēdējā laikā spēka rādīšana notiek arī ūdeņos.

AM neizslēdz, ka Krievijas bruņoto spēku kuģu parādīšanās ir kaimiņvalsts vēlēšanās pārbaudīt Latvijas un NATO reaģēšanas spējas. Latvijas Jūras spēku flotile ir reaģējusi uz Krievijas kuģu tuvošanos robežai un to darīs arī turpmāk.

Galkins arī atgādināja, ka NATO savu klātbūtni Baltijā šogad ir palielinājusi ne tikai ar patruļlidmašīnu skaita palielināšanu, bet Baltijas drošības stiprināšanā iesaistīta arī NATO 1.pastāvīgās Jūras spēku grupa. Šobrīd Latvijas teritoriālajos ūdeņos neviens no grupas kuģiem neatrodas, taču tie dežūras režīmā darbojas citviet Baltijas reģionā 24 stundas diennaktī un septiņas dienas nedēļā.

Jau ziņots, ka vakar iepretim Liepājai Latvijas Jūras spēku flotiles kuģis 6,5 jūras jūdzes no valsts teritoriālajiem ūdeņiem identificējis Krievijas flotes izlūkošanas kuģi “Syzran”.

Kuģis robežu nav pārkāpis, līdz ar to Jūras spēku flotile pagaidām aprobežojusies ar tā darbības novērošanu.

Arī 24.jūnijā trīs jūras jūdzes no neitrālajiem ūdeņiem Jūras spēku flotiles kuģis identificēja Krievijas korveti “Soobrazitelny”. Savukārt 21.jūnijā Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā piefiksēta Krievijas korvete “Boikiy”, no kura klāja pacēlās pretzemūdeņu cīņas helikopters “Ka-27”.

Tuvu Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem šovasar īpaši bieži manītas Krievijas armijas lidmašīnas. Pēdējo reizi tas notika pagājušā sestdienā, kad NATO patruļlidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas identificēja divus Krievijas armijas reaktīvos iznīcinātājus “Su-24”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz