Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas domes opozicionāri varētu sadarboties ar Bordāna un Bondara vadītajiem politiskajiem spēkiem

Liepājas domes opozicionāri varētu sadarboties ar Bordāna un Bondara vadītajiem politiskajiem spēkiem
Foto: liepajniekiem.lv
02.01.2017 17:24

LETA

Pieci pašlaik bezpartejiskie Liepājas domes opozīcijas deputāti, kuri ievēlēti no kādreizējās Reformu partijas, kopā ar domubiedriem dibinās jaunu biedrību un kā ticamākos sadarbības partnerus sauc Jāņa Bordāna vadīto Jauno konservatīvo partiju (JKP) un Mārtiņa Bondara vadīto Latvijas Reģionu apvienību (LRA).

Kā aģentūru LETA informēja viens no jaunās biedrības veidotājiem, Liepājas domes opozīcijas deputāts un AS “Liepājas papīrs” valdes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis, biedrības dibināšanas sapulce notiks 11.janvārī uzņēmuma “Liepājas papīrs” telpās.

Pieci bijušās Reformu partijas Liepājas domes opozīcijas deputāti jau iepriekš pauduši, ka dibinās biedrību, kas noslēgs vienošanos ar kādu no partijām un kopīgi startēs Liepājas domes vēlēšanās. Pašlaik ticamākie sadarbības partneri esot Bordāna un Bondara vadītie politiskie spēki. Vilnītis neizslēdz iespēju, ka jaundibināmā biedrība pašvaldību vēlēšanām “ideālā variantā” varētu veidot kopīgu sarakstu ar šīm abām partijām, taču pagaidām esot pāragri teikt, vai tā tiešām notiks.

“Vispirms jānodibina biedrība, jāvienojas par tās nosaukumu, jāievēl valde, jāapstiprina statūti un jādefinē biedrības mērķi. Pēc tam jau varēsim spert nākamo soli un lemt par sadarbības līguma slēgšanu,” skaidroja Vilnītis. Biedrības dibināšanas sapulcē plāno piedalīties ne vien Liepājas domes opozīcijas deputāti un aptuveni 30 domubiedri no kādreizējās Reformu partijas Liepājas nodaļas, bet arī citi interesenti. Tiek lēsts, ka kopumā tie varētu būt aptuveni 40-50 cilvēku.

Liepājas domē ir 15 deputāti. Valdošo koalīciju pēc iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām izveidoja septiņi Liepājas partijas un trīs līdzšinējie “Saskaņas” deputāti, bet pieci deputāti no kādreizējās Zatlera reformu partijas palika opozīcijā. “Saskaņas” rindās Liepājā gan pērn notikusi šķelšanās, un divi Liepājas domē pārstāvētie deputāti no šīs partijas ir izslēgti.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz