Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Par “World Grand Prix” 1/4 finālu Razma spēkosies pret ranga 24. numuru Gērniju

Šodien ap pulksten 22 Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma prestižajā ”World Grand Prix” turnīrā pret Ziemeļīrijas šī sporta veida pārstāvi Derilu Gērniju aizvadīs otrās kārtas maču. Ceturtdaļfināla iekļūs tas, kurš uzvarēs trijos setos.

Par “World Grand Prix” 1/4 finālu Razma spēkosies pret ranga 24. numuru Gērniju
Madars Razma. (Foto: Kieran Cleeves/PDC)
06.10.2022 11:08

sportacentrs.com

Otrdien Razma svinēja karjeras vienu no nozīmīgākajām uzvarām TV skatuves turnīru ietvaros, pirmajā kārtā ar 2-1 uzvarot angli un ranga 17. numuru Raienu Serlu.

Abus pievīla metieni dubultajos, taču Razma tajos izrādījās nedaudz labāks, kaut vidējos gājienos rezultativitāte nav bijusi tā apskaužamākā – 77.54 punkti.

Pēc spēles intervijā Razma atklāja, ka ir ļoti priecīgs un mentāli turnīram labāk sagatavojies, jo krietni laicīgāk zinājis, ka piedalīsies ‘’World Grand Prix’’. Šajā vasarā dalību ‘’World Matchplay’’ Razma izrāva tikai īsi pirms turnīra. Laicīgā vietas nopelnīšana ļāvusi latvietim arī pievērsties treniņu darbam, kur īpaši trenēta precizitāte dubultajos.

Šīs dienas pretinieks Derils Gērnijs pirmajā kārtā ar 2-1 apspēlēja Robu Krosu. Ziemeļīrijas šautriņu metējs ir viens no šī turnīra čempioniem, uzvarot 2017. gadā. Tā joprojām ir Gērnija karjeras lielākā uzvara.

Vēl karjeras griezumā 36 gadus vecais šautriņu metējs divas reizes aizspēlējies līdz ‘’World Matchplay’’ pusfinālam, divas reizes līdz pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam, un spēlējis pusfinālā arī tādos turnīros kā Premjerlīgā, Eiropas čempionātā un ‘’UK Open’’.

Pēdējos gados Gērnija sniegums gan pasliktinājies. Bieži vien spēlētājs piekāpies jau agrīnā turnīru stadijā, bet iepriekš iekrātais reitings ļāvis viņam piedalīties nozīmīgajos sezonas turnīros. Arī spēlē pret Krosu viņš nevienu legu nenoslēdza ar vairāk nekā 100 punktu kombināciju, lielākais viņa noslēgums bija 88 punkti.

Trešdien otrā kārtā sākās ar četrām intriģējošām spēlēm, visām noslēdzoties pēc maksimālajiem pieciem setiem. Noskaidrojās, ka šī gada turnīrā tiks kronēts jauns čempions, jo beļģis Dimitri van den Bergs no tālākās cīņas izslēdza Džoniju Kleitonu. Saspringtos mačos ceturtdaļfinālā iekļuva arī Kriss Dobijs, Maikls van Gervens un Pīters Raits.

‘’World Grand Prix’’ ir slavens ar savu formātu, kurā tiek spēlēts pēc tā saucamā ‘’double in – double out’’ principa. Tas nozīmē, ka legs gan jāsāk, gan jānoslēdz ar precīzu metienu dubultajā. Kamēr lega ievadā netiek iemesta šautra dubultajā sektorā, nav iespējams sākt dzēst punktus.

Šogad 32 šautriņu metēji sadala 600 tūkstošus sterliņu mārciņu vērtu balvu fondu, no kura 120 tūkstoši tiks sacensību uzvarētājam. Razma ar dalību otrajā kārtā sev nodrošinājis jau 15 tūkstošus, bet, kvalificējoties ceturtdaļfinālam, prēmija pieaugs līdz 25 tūkstošiem.

Atšķirībā no pirmās kārtas, arī spēles formats būs cits. Ja pirmajā kārtā bija jāuzvar divi seti, tad otrajā kārtā jau trīs. Lai uzvarētu setu, pirmajam jātiek līdz trim uzvarētiem legiem. Tas nozīmē, ka maksimums iespējami pieci seti.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz