Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sāks Uliha, Vites, Hika un E. Rimbenieka ielu rekonstrukciju

Sāks Uliha, Vites, Hika un E. Rimbenieka ielu rekonstrukciju
20.07.2012 18:31

Nākošnedēļ Liepājā sāksies ap Gulbju dīķi esošo trīs ielu un Uliha ielas (posmā no Kūrmājas prospekta līdz Muitas ielai) rekonstrukcija. Uliha, Vites, Hika un E. Rimbenieka ielā vēl šovasar izbūvēs sadzīves notekūdeņu kanalizācijas un lietus ūdens savākšanas kanalizācijas ssitēmu, un ūdensvadu, informē Domes izpilddirektora vietnieks Didzis Jēriņš.

Kā informē “Komunālā pārvaldes” sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls, tad šovasar ES struktūrfonda projekta “Liepājas ielu apgaismojuma sistēmas modernizācija un ielu rekonstrukcija” laikā rekonstrukcijas darbi notiek astoņos pilsētas ielu posmos – Gulbju dīķa apkaimes ielu un Uliha ielas rekonstrukcija ir divas no šā projekta sadaļas aktivitātēm.

Rekonstrukcijas darbus šajās ielās pašvaldība bija paredzējusi uzsākt pēc lielajiem vasaras pasākumiem – “Summer Sound”, Liepājas pusmaratona, ka arī šīs nedēļas futbola spēles, lai būvdarbi netraucētu to apmeklētājiem.

Pēc apakšzemes komunikāciju izbūves, būvnieki minētajās ielās asfaltēs un labiekārtos virszemes daļu, izveidojot modernu apgaismojumu, uzstādot soliņus un labiekārtojuma elementus, kā arī iestādot jaunus kokus un krūmus. Rekonstrukcijas darbus minētajās ielās veiks SIA “Ostas celtnieks”.

2009. un 2010. gadā pašvaldība jau veica Gulbja dīķa un laukuma ap Mirdzas Ķempes pieminekli rekonstrukciju un labiekārtošanu. Darbi Vites, Hika un E. Rimbenieka ir turpinājums toreiz veiktajiem uzlabojumiem šajā teritorijā.

Ielu apgaismojuma sistēmas modernizācijas un ielu rekonstrukcijas programmu pilsēta sāka īstenot 2011. gadā, tā turpināsies arī nākošajā gadā, taču šovasar notiek apjomīgākie darbi gan virs, gan arī zem zemes.

“Pašvaldība šā projekta rezultātā iegūs ne tikai modernu ielu apgaismojumu, bet arī 10 atsevišķu pilnībā sakārtotus ielu posmus 5,5 kilometru kopgarumā. Tas nozīmē, ka pilsēta varēs samazināt šo ielu uzturēšanas izmaksas jau 2014. gadā – aptuveni 10 000 latu, kas citādi būtu nepieciešami bedrīšu remontam,” precizē D. Jēriņš.

Projekta gaitā paredzēts modernizēt 70 procentus no kopējās apgaismojuma infrastruktūras un izveidot efektīvu tās vadības sistēmu, kas pilsētai ļaus ietaupīt elektroenerģijas patēriņu vismaz par 30 procentiem jeb vismaz 139 000 latu gadā. Savukārt uzturēšanas un remontu izmaksas samazināsies par 70 procentiem un ieguvums varētu sasniegt 87 600 latu gadā.

Uzziņai
Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekts “Liepājas ielu apgaismojuma sistēmas modernizācija un ielu rekonstrukcija”
Īstenošanas laiks:
2011. – 2013. gads;
Investīcijas:
plānotas 16,5 milj. latu apjomā, t.sk., apgaismojuma sistēmu rekonstrukcijai –11
miljoni latu; pilsētas ielu rekonstrukcijas programmai –5 milj. latu.

Projekta laikā paredzēts:
veikt novecojušo apgaismojuma līniju demontāžu;
rekonstruēt bojātās elektrolīnijas un izbūvēt jaunas vietās, kur to vēl nav;
rekonstrukcijas gaitā sakārtot ietves, uzbrauktuves/nobrauktuves un veicināt vides

pieejamību;
veikt 10 pilsētas ielu posmu rekonstrukciju.

Veicot ielu apgaismojuma rekonstrukciju:
samazināsies uzturēšanas, remontu izmaksas;
palielināsies apgaismojuma intensitāte;
– palielināsies sistēmu apkalpes drošība, sabiedriskā un satiksmes drošība.

Izveidojot efektīvu vadības sistēmu:
samazināsies elektroenerģijas patēriņš par 30% jeb 139 040 Ls/gadā;
tiks nodrošināta iespēja nepieciešamības gadījumā ietaupīt pat līdz 50% elektroenerģijas, jo būs iespējas uz laiku samazināt apgaismojumu atsevišķās pilsētas teritorijās.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz