Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Par darbu ar jaunatni saņem īpašu balvu – supervaronis

Aizvadītajā nedēļā svinīgā ceremonijā apbalvoti konkursa “Labākais darbā ar jaunatni 2022” uzvarētāji. Divās kategorijās par uzvarētājiem atzīti liepājnieki.

Par darbu ar jaunatni saņem īpašu balvu – supervaronis
Biedrības "Radi vidi pats" aktīviste Linda Ulāne balvas saņemšanas brīdī. Viņa priecājas, ka projektu konkursam tomēr pieteikuši, lai gan patīkamāk ir, ja atzinību izsaka kāds no malas. Taču sevi noteikti vajag novērtēt, Linda piekrīt. (Foto: IZM)
19.12.2022 06:00

liepajniekiem.lv

Nominācijā “Līdzdalības stiprinātājs” no reģionālajām vai valsts mēroga nevalstiskajām organizācijām uzvaras laurus plūca jauniešu biedrība “Attīstības platforma YOU+”. Savukārt pašvaldības nominācijā pateicības raksts pasniegts Liepājai, bet par uzvarētāju atzīta Olaines novada pašvaldība.

Biedrības “Attīstības platforma YOU+” vadītājs Andris Kāposts atzina – ir prieks, ka uz Liepāju varam aizvest kārtējo balvu. “Mēs strādājam un darām lietas, kuras mēs redzam, ka ir nepieciešamas,” viņš sacīja sumināšanas brīdī, “mēs skatāmies, vērojam, analizējam, un, ja redzam, ka tas ir jādara, tad to darām.

Un tas ir vienīgais veids, kā jauniešus var ievilkt, jo jaunieši saprot lietas, viņi redz, kurš grib darīt tāpat vien un kurš tiešām grib sniegt viņiem atbalstu, lai viņi var līdzdarboties.”

A. Kāposts arī saņēma pateicības rakstu nominācijā “Iedvesmas dzirksts”, taču uzvarētāja bija pārstāve no Rēzeknes – jaunatnes lietu speciāliste Eleonora Ivanova.

Biedrība “Attīstības platforma YOU+” īstenojusi un turpina īstenot daudz dažādu aktivitāšu, ko var iedalīt vairākās daļās – mentālās veselības veicināšana un psihoemocionālā atbalsta sniegšana, nodarbības un jauniešu iniciēti pasākumi, jauniešu pilsoniskās un politiskās līdzdalības veicināšana, vietējas un starptautiskas apmācības, pasākumi speciālistiem, kā arī darbs pie jaunatnes politikas attīstīšanas.

Nominācijā “Drosmīgākais projekts” par uzvarētāju atzīts biedrības “Radi vidi pats” Eiropas Solidaritātes projekts “sdos nu smugeizoN”.

Biedrība kā līdzautorus – pretimnākošus, entuziastiskus, idejām bagātus – piesaka Liepājas cietuma Resocializācijas daļu. “Tas bija jauniešu projekts, un jaunieši, kas līdzdarbojās, bija gan tie, kas ir brīvībā, gan tie, kas atrodas cietumā. Viņi kopā to radīja, īstenoja – balva ir viņiem,” portālam liepajniekiem.lv uzsvēra biedrības aktīviste Linda Ulāne.

“Par katru novērtējumu ir milzīgs prieks. Jo īpaši par šo, jo projekts bija tiešām izaicinošs – gan saturiski, gan no organizatoriskās puses.

Man personīgi ir milzīgs prieks tikai par to vien, ka izskan – var notikt projekti arī cietumos,

ka ir iespējama sadarbība ar institūcijām, ar kurām aktīvi neesam līdz šim sadarbojušies, un apliecinām, ka tas ir viens no alternatīviem instrumentiem, ko varam pielietot jaunatnes jomā.”

Lai arī projekts ir noslēdzies, tā ietekme joprojām manāma, teic L. Ulāne. “Joprojām cilvēkiem ir interese kaut ko iet un darīt, un iespēju robežās tas tiek darīts.”

Vēl kategorijā “Jauniešiem draudzīga vide” pateicības raksts par dalību konkursā piešķirts Liepājas “Jauniešu mājai”, bet par uzvarētāju kļuva Gulbenes novada jauniešu centrs “Bāze”.

Izglītības un zinātnes ministrija jau sesto reizi godināja jaunatnes jomā iesaistītos konkursā “Labākais darbā ar jaunatni”. Šogad bija saņemti 57 pieteikumi astoņās kategorijās.

Kā ierasts, konkursa laureātiem tika pasniegta īpaša balva – supervaronis, kas apliecina viņu drosmi un profesionalitāti, veicot darbu ar jaunatni un uzlabojot jauniešu dzīves kvalitāti Latvijā.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikāciju saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz