Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Tolmets” pārmet “Liepājas metalurgam” bezatbildību

“Tolmets” pārmet “Liepājas metalurgam” bezatbildību
19.09.2012 10:11

Atsaucoties uz akciju sabiedrības “Liepājas metalurgs” vadītāju publiski paustajiem paziņojumiem, kuros tie vaino vienu no lielākajiem uzņēmuma akcionāriem Kirovu Lipmanu un metāllūžņu piegādātājuzņēmumu “Tolmets” uzņēmuma “Liepājas metalurgs” apzinātā gremdēšanā, SIA “Tolmets” vadītāji speciāli sasauktā preses konferencē pārmetumus noraidīja.

“Mēs kategoriski norobežojamies no jebkādiem “Liepājas metalurga” paziņojumiem, ka mēs šim uzņēmumam savu iegribu dēļ nepārdotu lūžņus un tādā veidā kavētu “Liepājas metalurga” darbību. Mums ir ļoti nepatīkami to dzirdēt, jo tas absolūti neatbilst patiesībai,” sacīja SIA “Tolmets” valdes priekšsēdētāja Inta Ozoliņa. “Pašlaik mēs vienkārši nevaram strādāt ar “Liepājas metalurgu”, un tas nav mūsu vainas dēļ.”

“Sākotnēji visa mūsu darbība bija vērsta uz “Liepājas metalurgu”, proti, iekšējam tirgum, bet, mainoties apstākļiem – sākoties krīzei un “Liepājas metalurga” rekonstrukcijai, mēs bijām spiesti meklēt citus noieta tirgus, ko veiksmīgi arī atradām,” norādīja I. Ozoliņa.

Pēc valdes priekšsēdētājas sacītā, nevis “Tolmets” atsacījies no sadarbības ar “Liepājas metalurgu”, bet gan “LM” pārtraucis sadarbību, reizē ar uzņēmuma rekonstrukciju izveidojot savu metāllūžņu uzpirkšanas tīklu, sākot metāllūžņus eksportēt un neadekvāti sadārdzinot lūžņu iepirkšanas cenas.

Pašlaik SIA “Tolmets” eksportē metāllūžņus no Rīgas un Klaipēdas ostām, bet ne no Liepājas ostas, jo pēc uzņēmuma pārstāvju teiktā, viņiem esot liegta darbība Liepājas ostā. Vēl vairāk, pēc uzņēmuma “Tolmets” pārstāvju sacītā, “Liepājas metalurgs” pat esot centies panākt, lai “Tolmets” nevarētu izmantot arī Rīgas un Klaipēdas ostas. “Turklāt “Liepājas metalurgs” vēršas pie mūsu ilggadējiem sadarbības partneriem, solot, ka nopirks lūžņus par 10 latiem dārgāk, nekā piedāvā “Tolmets”. Vienalga, par kādu cenu, bet vairāk, nekā piedāvā “Tolmets,” apgalvoja J. Vecbaštiks.

Par “Liepājas metalurga” vadītāju paziņojumu, ka “Tolmets” it kā strādājot “LM” akcionāra K. Lipmana interesēs un tāpēc vairs nepiegādājot “Metalurgam” lūžņus, I. Ozoliņa izteicās: “Tas ir smieklīgi. Man nav bijis tas gods ar Lipmana kungu personīgi pazīties un es nekad neesmu ar viņu runājusi.”

SIA “Tolmets” valdes priekšsēdētāja Inta Ozoliņa (no labās), izpilddirektors Guntis Čukurs un realizācijas vadītājs Jānis Vecbaštiks atzīmēja, ka nesaskaņas ar “Liepājas metalurgu” ietekmējušas arī uzņēmuma “Tolmets” saimniecisko darbību.

 

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 19. septembra numurā.


#kvards-20120919-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz