Restorāns ”Spīķeris 53” uz laiku pārtaps kopstrādes birojā
Liepājas zivju restorāns ”Spīķeris 53” uz laiku pārtraucis savu darbību, un darbinieki devušies atvaļinājumā, lai no februāra atsāktu darbu eksperimentālā sistēmā.
"Kurzemes Vārds"
”Spīķera” īpašnieks Aigars Laugalis pastāsta, ka līdz maijam virtuve pārtaps par tā saukto ”ghost kitchen”, kad ēdienus pavāri gatavos tikai pēc pieprasījuma no abām populārākajām ēdienu piegādes platformām vai arī banketos.
Savukārt vēsturiskās ēkas atjaunoto ēdamzāli iecerēts pārveidot par kopstrādes biroja telpu, kur ikdienā varēs strādāt ap 20 cilvēku. “Tā ir alternatīva, kā saglabāt kaut kādu darbību.
Mēs esam mazi uzņēmēji, un mums jābūt fleksibliem,”
iecerētās pārmaiņas skaidro uzņēmējs.
Viņš gan norāda, ka vien ar 20 kopstrādes biroja nomniekiem nopietns bizness neveidojas, taču, ja šim piedāvājumam būs pieprasījums, “atvērto biroju” perspektīvā varētu ierīkot spīķera pasākumu zālē otrajā stāvā.
”Šobrīd radusies iespēja testēt to, vai šāda tipa pakalpojumam ir pieprasījums šajā vietā. Esam publiski izsludinājuši piedāvājumu pieteikties uz kopstrādes biroja vietām. Ja tuvāko divu nedēļu laikā pieteiksies vismaz 15 nomnieku, tad eksperiments būs sācies,” viņš norāda.