Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Putenī vairākas avārijas, ir cietušie

Putenī vairākas avārijas, ir cietušie
16.12.2012 17:31

Sestdien, kad Liepājas apkārtnē plosījās sniega vētrai līdzīga dabas parādība, uz Rīgas – Liepājas šosejas notikušas vairākas avārijas. Vienā no tām cietuši cilvēki.

 

Par to informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Automašīnu sadursmē, kas ap pulksten 16 notika Durbes novada teritorijā, cietuši trīs cilvēki. 1975. gadā dzimis vīrietis ar automašīnu “Mazda Xedos6” iebraucis pretējā joslā un sadūries ar pretimbraucošo auto “Subaru Legacy”, ko vadījusi 1977. gadā dzimusi sieviete. Aiz mazdas braukusi automašīna “Mercedes-Benz”, kuras vadītājs, lai izvairītos no sadursmes, iestūrējis grāvī. Rezultātā traumas guvuši un uz Liepājas Reģionālo slimnīcu aizvesti “Subaru” vadītāja un pasažiere – 1972. gadā dzimusi sieviete, kā arī mazdas šoferis.

Laika apstākļi sestdienas pievakarē braukšanai bija ļoti nelabvēlīgi, jo gan putināja, gan pūta stiprs vējš, kas pacēla gaisā spēcīgas sniega vērpetes. Un, protams, bija arī apledojums. Tādēļ pat pa šoseju automašīnas lielākoties pārvietojās ar ātrumu, kas nepārsniedza 60–70 kilometru stundā.

Tajā pašā vakarā nebija paveicies kādam kravas furgona šoferim no Rīgas, kurš braucis uz Liepājas ostu, lai ar prāmi nogādātu Vācijā koka palešu kravu. Tikai pārsimt metru pirms Grobiņas robežas piekabe saslīdējusi un apgāzusies. Tādēļ loģiski, ka uz prāmja viņš vairs netika, bet gan gaidīja, kad atbrauks palīgi, kas savāks kravu. Tā nu šī fūre vairākas stundas stāvēja uz ceļa tumsā un putenī, traucējot satiksmi. Dažam labam ātrākam braucējam tas sagādāja raizes. “Kurzemes Vārds” novēroja, ka vienbrīd līdzās avarējušajai fūrei pa grāvi kārpījās kāds džips. Tā šoferis, visticamāk, ātruma dēļ laikus nepamanīja avarējušo fūri, tādēļ iestūrēja kupenā.

Kopš sestdienas apgrūtināta braukšana ir visā Latvijas teritorijā, daži ceļi pat aizputināti un nav izbraucami sniega un vēja dēļ. Savukārt satiksmes autobusu, kas kursējis maršrutā Tallina – Rīga, vējš pat nopūtis no ceļa kupenā. Par laimi, cilvēki nav cietuši.

Viktors Ulberts,
“Kurzemes Vārds”


Pie Grobiņas apgāzās kravas auto piekabe ar koka palešu kravu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz