Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Grobiņas SC/LFS” zaudē “Skanstes SK” komandai

Sestdien Rīgā šķēpus lauza Latvijas futbola 1. līgas vadošās vienības “Grobiņas SC/LFS” un “Skanstes SK”, azartiskā un skatāmā mačā mājiniekiem izcīnot minimālu uzvaru (1:2) un nosūtot mūsējos uz 4. pozīciju turnīra tabulā.

“Grobiņas SC/LFS” zaudē “Skanstes SK” komandai
Foto: No “Grobiņas SC/LFS” Facebook konta
03.06.2023 22:39

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

“Grobiņas SC/LFS”: Mališs, Blumbergs (Grasmanis-Laše), R. Ziemelis, Hermanis (Dobrecovs), Meļķis (Ožovans), Družiņins, Andersons, Krušatins (K), Kurtišs, Džeriņš (Babjuks), Pirktiņš.

Grobiņniekiem uz Hanzas vidusskolu nācās ceļot bez trim kodola spēlētājiem. Līdzi nedevās Viktors Ziemelis, Edgars Freimanis, savukārt Emīls Knapšis aizbraucis pārstāvēt valsti Pasaules kausā minifutbolā, kur piektdien paguva atzīmēties ar vārtiem mačā pret Ķīnu (2:2).

Līderu dueļa ievadā vienības vēl taustījās, uz mākslīgā seguma tomēr arī valdot gana atklātam futbolam. Neveiksmīgi kreisajā flangā pēc stūra izspēles nospēlēja Krušatins, kuru aplaupīja Pakulis, izmantodams brīvo zonu un izstiepdamies pāri visam laukumam.

Jau mūsējo balsta pozīcijā viņš atrada Ivulānu, kurš bumbu izveda cauri soda laukumam un no asa leņķa raidīja vārtu tālajā stūrī (0:1).

Jau vien pēc nākamā stūra sitiena dzērves varēja atgūt zaudēto, bet Blumberga raidījums lidoja mazliet pāri tukšiem vārtiem.

Kurzemnieki vairāk vērpa pozicionālas ofensīvas, uz ko “Skanste” atbildēja ar ātrumu un darīja to sekmīgi, vairākkārt spiežot viesus kļūdīties un liedzot nomierināt spēli.

Epizodi pa epizodei spēle kļuva rupjāka. Mājinieki nevairījās līst pretspēlētājiem aiz apkakles un teju katru divcīņu noslēgt ar korpusu mērīšanu, nereti kaulā ejot arī verbāli, uz ko mača arbitrs reaģēja ar pietāti.

Arī mājinieku līdzjutēji savu spēlētāju provokācijas pastiprināja ar rupjiem, skaļiem komentāriem mūsējo virzienā, un, ja vien tāds bija zirgu spēles plāns, tas kaut kur arī nostrādāja, jo “Grobiņai” savu pavedienu atšķetināt viegli nevedās.

Neraugoties uz to, mūsējo spiediens pieauga un atplauka vairākas vārtu gūšanas iespējas, bumbai pat trīsreiz atsitoties pret “Skanstes” stabiem.

Viena no šīm reizēm pēc Džeriņa sitiena ar galvu, tālāk bumbai ielecot viņpus vārtu līnijai, balsta pussargam tādējādi gūstot savus pirmos vārtus sezonā (1:1).

Labu tehniku uzbrukuma un spēles veidošanas darbībās atrādīja mājinieku sešpadsmitgadnieks Ivulāns, bet lielas problēmas “Skanstei” ofensīvas uzsākt.

Mūsējiem tikmēr pat divas piespiedu maiņas – pēc nospēlētas pusstundas maču nevarēja turpināt Blumbergs, savukārt otrajā puslaikā pēc sadursmes ceļa savainojumā iedzīvojās Džeriņš.

Otrajā spēles daļā, cīņas tempam pakāpeniski rimstoties, krietni vairāk uzbrukumā darbojās kurzemnieki, toties bumbu vārtos pamanījās nogādāt mājinieki.

Pasīvi nospēlēja dzērvju aizsargu duets, kurš līdz šai epizodei aizvadīja labu maču, tomēr starp diviem zilajā tērptiem futbolistiem izrāvās viens Stērninieks un ar galvu sita netverami (1:2).

Pēc zaudējuma mūsējie noslīdēja uz 4. pozīciju turnīra tabulā, lai gan augšdaļa blīva un līdz pjedestāla augstākajam punktam vien uzvara.

Nu priekšā izlašu pārtraukums un nākamais mačs 2. jūlijā, kad uz Liepāju dosies Olaines komanda. Pa vidu gan vēl Latvijas kauss, kura 3. kārtā “Grobiņai” 9. jūnijā rezervēts pārlidojums uz Cēsu pilsētas stadionu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz