Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Lauku vidē atjauno darba iemaņas

Liepājas Neredzīgo biedrības apsaimniekotajā sociālās rehabilitācijas un izziņas centrā Ziemupē “Dvēseles veldzes dārzs” sākusies aktīva pavasara rosība.

Lauku vidē atjauno darba iemaņas
Sociālās rehabilitācijas un izziņas centrā Ziemupē "Dvēseles veldzes dārzs" gaidīti kā atpūtnieki, tā liepājnieki, kuriem piešķirts pašvaldības finansētais sociālais pakalpojums "Sociālā rehabilitācija lauku vidē". (Foto: Publicitātes)
16.04.2024 07:15

Liena Rimkus

"Kurzemes Vārds"

“Centrā gaidīti ne tikai atpūtnieki, bet arī tie liepājnieki, kuriem piešķirts pašvaldības finansētais sociālais pakalpojums “Sociālā rehabilitācija lauku vidē”,” laikrakstu informē Liepājas Sociālā dienesta pārstāve Gunta Jākobsone.

“Cilvēku skaits atkarīgs no katra laukos pavadītajām stundām, jo iespējams izmantot arī mazāku stundu skaitu nekā maksimāli noteiktās 100 stundas.

Šobrīd sociālās rehabilitācijas pakalpojums lauku vidē Ziemupes “Dvēseles veldzes dārzā” piešķirts jau 88 personām, kopumā var pieteikties aptuveni 100 cilvēku ar visu veidu invaliditāti.

Februārī un martā “Dvēseles veldzes dārzā” pabijuši 25 cilvēki, no kurām astoņi izmantojuši pilnā apmērā piešķirtās 100 stundas. Skatoties kopainu, izmantotas 1494 stundas no 8250 gadā plānotajām,” detalizēti informē G. Jākobsone.

Pilngadīgas Liepājā deklarētas personas ar jebkura veida invaliditāti var saņemt līdz 100 stundām kalendārajā gadā neatkarīgi no gadalaika.

“Dvēseles veldzes dārzs” ir vieta, kur liepājnieki ar invaliditāti var bez maksas ne tikai baudīt dabu, bet arī apgūt un uzlabot patstāvīgas funkcionēšanas iemaņas, piedalīties dažādās radošās nodarbībās,

piemēram, rokdarbu, dekupāžas un gleznošanas, trīs reizes rehabilitācijas pakalpojuma laikā baudīt arī pirts priekus.

Pieejams kā basketbola, tā futbola laukums, trenažieri un daudzas citas aktivitātes. Klienti piedalās dārza un citos saimniecības darbos.

Liepājas Neredzīgo biedrības vadītājs Māris Ceirulis uzskata, ka šī ir laba vieta, kur cilvēki ar invaliditāti pēc ilgāka pārtraukuma var atkal apgūt darba iemaņas, bet galvenais, ka

šeit katrs redz sava darba rezultātu, atpazīst savu varēšanu un sajūtas vajadzīgs sabiedrībai.

“Tāpēc daudzi pēc sociālās rehabilitācijas iziešanas spēj kvalificēties NVA subsidētajām darba vietām un turpina šeit strādāt arī algotu darbu,” saka M. Ceirulis.

Nokļūt uz “Dvēseles veldzes dārzu” iespējams ar Neredzīgo biedrības transportu, kas savāc cilvēkus no mājām.

Savukārt no 1. maija rītos un vakaros uz šejieni sāks kursēt arī sabiedriskais transports, kas cilvēkiem ar 1. un 2. grupas invaliditāti ir par brīvu.

2023. gadā sociālās rehabilitācijas pakalpojumu pieprasījuši 184 cilvēki, bet izmantojoši 152.

Šogad pašvaldība sociālās rehabilitācijas pakalpojuma lauku vidē apmaksai piešķīrusi 31 350 eiro.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz