Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Svinam Brīvības svētkus kopā

Liepāja, pazīstama ar savu kultūras bagātību un brīvības mīlestību, aicina iedzīvotājus un pilsētas viesus 4. maijā kopā atzīmēt Brīvības svētkus, piedaloties divos īpašos pasākumos, kas apvieno gan patriotiskas un pacilājošas sajūtas, gan iespēju tuvāk iepazīt pilsētu un aktīvi pavadīt šo dienu svaigā gaisā.

Svinam Brīvības svētkus kopā
Foto: OHM.LV
23.04.2024 12:23

"Katram Liepājniekam"

Orientēšanās spēles ”Liepājas pēdas Latvijā”

4. maija rītā ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties jau tradicionālajās orientēšanās spēlēs ”Liepājas pēdas Latvijā”, kas šogad norisināsies jau 10. reizi. Šīs spēles ir ne tikai izklaidējošas, bet arī izglītojošas, jo dalībniekiem būs iespēja uzzināt interesantus faktus par Liepāju un tās nozīmi Latvijas vēsturē un kultūrā. Spēles aicina dalībniekus izmantot gan fiziskās, gan prāta spējas, orientējoties pilsētas ielās un atrisinot aizraujošus uzdevumus, kas saistīti ar Liepājas vēsturiskajām vietām un ievērojamām personībām.

Dalībnieki tradicionāli startēs gan kā kājāmgājēji, gan ar velosipēdiem vai automašīnām. Komandas trīs līdz piecu cilvēku sastāvā spēlēm var pieteikties, autorizējoties Liepājas elektronisko pieteikumu sistēmā un aizpildot pieteikuma anketu, līdz 23. aprīlim. Pēc pieteikuma veiksmīgas reģistrācijas uz e-pastu tiks nosūtīts apliecinājums par komandas reģistrāciju spēlēm. Reģistrēties būs iespējams arī uz vietas, bet jārēķinās ar rindām, tāpēc aicinām ierasties laikus.

Lai varētu veiksmīgi piedalīties spēlēs, dalībniekiem (komandām) nepieciešama vismaz viena viedierīce (telefons, planšete u.tml.) ar interneta pieslēgumu, kā arī laikapstākļiem atbilstošs apģērbs.

Komandas arī šogad savu noformējumu tiek aicinātas veidot atbilstoši valsts svētkiem ar devīzi: sarkans–balts–sarkans.

Spēļu dienā no pulksten 10 līdz 11 Jāņa Čakstes laukumā notiks dalībnieku reģistrācija, pulksten 11 orientēšanās spēļu atklāšana, tehniskā instruktāža visiem spēles dalībniekiem un starts visām komandām. Savukārt no pulksten 15 līdz 15.30 paredzēta komandu ierašanās spēļu finišā Rožu ielā 6, pie Liepājas domes ēkas. Pulksten 16.30 svētku koncerta laikā J. Čakstes laukumā notiks spēles uzvarētāju apbalvošana.

4. maija svētku koncerts

Gan spēļu dalībnieki, gan ikviens cits liepājnieks un pilsētas viesis šajā dienā pulksten 15 Jāņa Čakstes laukumā ir aicināts uz svētku koncertu, kurā uzstāsies Liepājas jaunie mūziķi. Koncertā skanēs patriotiskas, visiem zināmas un tautā iemīļotas dziesmas jaunā, vēl nedzirdētā džeza aranžējumā – saksofona, trompetes, ģitāras, bungu un trombona izpildījumā. Koncerta apmeklētājus priecēs solisti Henrijs Leijs un Elizabete Lāce.

Savukārt ar īpašu instrumentālo izpildījumu pārsteigs Gatis Gorkuša, Emīls Knubis, Inga Vamze, Martins Miļevskis, Kristaps Vītols-Vītoliņš, Marks Jonatans Runds, Timotejs Rozentāls un Andris Buiķis. Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām, lai kopā radītu īpašu svētku sajūtu. Koncerts visiem apmeklētājiem ir bez maksas.

Apskatīt vēl citus pasākumus var vienotajā pasākumu kalendārā kalendars.liepaja.lv.

Satiksmes ierobežojumi

Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka orientēšanās spēļu un svētku koncerta norises vietā – Jāņa Čakstes laukuma apkārtnē – 3. un 4. maijā gaidāmi satiksmes ierobežojumi, ar kuriem aicinām iedzīvotājus un spēļu dalībniekus laikus iepazīties pašvaldības mājaslapā www.liepaja.lv, plānojot savus ikdienas maršrutus.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz