Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Francija aicina uzmanīties no dezinformācijas pirms EP vēlēšanām

Francija aicinājusi sociālās saziņas vietnes pastiprināt dezinformācijas uzraudzību tiešsaistē, gatavojoties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.

Francija aicina uzmanīties no dezinformācijas pirms EP vēlēšanām
Foto: Shutterstock
24.04.2024 18:09

LETA

Francijas Ārlietu ministrijas Eiropas lietu ministrs Žans Noels Baro sacīja, ka 9.jūnijā gaidāmajām EP vēlēšanām varētu traucēt divi faktori: zema vēlētāju aktivitāte un ārvalstu iejaukšanās.

Francijas amatpersonas vairākkārt brīdinājušas par risku, ka dezinformācija var kaitēt vēlēšanām, sevišķi, no Krievijas nākošā. Francija arī sākusi plašu kampaņu medijos, mudinot savus pilsoņus doties balsot.

Baro paziņoja, ka jauna valdības aģentūra VIGINUM, kas nodarbosies ar dezinformācijas atklāšanu, strādā paaugstinātas gatavības režīmā.

Viņš lūdzis Eiropas Komisijas palīdzību centienos panākt, lai sociālās saziņas vietnes priekšvēlēšanu kampaņas laikā, klusajā periodā un balsošanas dienā saglabātu vislielāko modrību. Baro piebilda, ka tuvākajās dienās izsauks vadošo platformu pārstāvjus, lai viņi iepazīstinātu ar savu rīcības plānu Francijā satura uzraudzībai un regulēšanai.

VIGINUM vadītājs Marks Antuāns Brijo norādīja, ka vēlēšanu laikā dezinformācija kļuvusi par ierastu parādību. Viņš sacīja, ka kopš 2010.gadu vidus nevienā no liberālajām demokrātijām lielākās vēlēšanas nav bijušas pasargātas no mēģinājumiem manipulēt ar rezultātiem.

“2024.gads ir ļoti īpašs (..) ar diviem lieliem konfliktiem Ukrainā un Gazā, kas pēc savas būtības rada milzīgas diskusijas un troksni sociālajās saziņas vietnēs”, un vēl Francijā notiks Olimpiskās spēles, atgādināja VIGINUM vadītājs. Tas viss padara Eiropas vēlēšanas īpaši pievilcīgas ārvalstu manipulatoriem, viņš piebilda.

Baro minēja Slovākijas piemēru, kur septembrī notikušo parlamenta vēlēšanu klusajā periodā tika izplatīts viltus audioieraksts, kas bija vērsts pret vienu no kandidātiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz