Sestdiena, 18. maijs Inese, Inesis, Ēriks
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Iedzīvotāja pašvaldības policijai pārmet bezpajumtnieka sišanu. Kārtībsargi: “Komunikāciju ar bezpajumtniekiem no malas var nesaprast”

“Policija atbrauca, paņirgājās par viņu, triju cilvēku sastāvā, starp viņiem sieviete, sasita ar kājām. Ja mēs nebūtu iejaukušies, tad inkvizīcija būtu vēl lielāka!” – par Liepājas pašvaldības policijas darbinieku iespējami nepamatoti cietsirdīgu apiešanos ar Piltenes ielas 6 un 8 pagalmā gulošu bezpajumtnieku šokā ir liepājniece Aija. Kārtībsargi skaidro, ka apiešanos ar šādiem personāžiem cilvēki var pārprast.

Iedzīvotāja pašvaldības policijai pārmet bezpajumtnieka sišanu. Kārtībsargi: “Komunikāciju ar bezpajumtniekiem no malas var nesaprast”
Foto: Liepājas pašvaldības policija
26.04.2024 00:10

liepajniekiem.lv

Tas noticis 20. aprīļa vēlā vakara stundā. Sieviete stāsta, ka bezpajumtnieks te nakšņojot regulāri un nevienam nekaitējot, taču tovakar kāds no kaimiņiem acīmredzot noziņojis kārtībsargiem.

“Man tas ir prātam neaptverami, vai tādai institūcijai varam uzticēties? Cik stabili personāži šeit strādā?

Kad es viņiem aizrādīju, ka nevar sist cilvēkus, man atbildēja, ka nevar bļaut, un spīdināja acīs gaismu!”

pastāsta notikuma lieciniece.

Darbiniekiem, kuri bija devušies uz šo izsaukumu, bija uzdots iesniegt paskaidrojumus par notikušo, portālam liepajniekiem.lv norāda pašvaldības policijas pārstāve Elva Lubāne.

Viņa arī atstāsta notikumu gaitu – 20. aprīlī ap pulksten 23 saņemts izsaukums uz Piltenes ielu, kur atrodoties guloša persona. 

Pašvaldības policijas darbinieki tur sastapuši divus cilvēkus bez noteiktas dzīvesvietas, kuri bija alkohola reibumā.

“Pašvaldības policijas darbinieki noskaidroja personu datus un vaicāja, vai nav nepieciešama medicīniska palīdzība, ko personas noraidīja. Pamatojoties uz to, ka veids, kādā personas bija izvēlējušās atrasties norādītajā vietā, neatbilda vispārpieņemtajām uzvedības normām,

tika pieņemts lēmums personas aizraidīt,”

saka E. Lubāne.

Viņa arī precizē, ka notikuma vietā strādāja divi pašvaldības policijas darbinieki.

Kārtībsargiem ir zināms sociālajā vietnē Facebook publicētais ieraksts par it kā cietsirdīgu un neprofesionālu attieksmi pret personu bez noteiktas dzīvesvietas.

“Komunikācijas veids, kādā personas bez noteiktas dzīvesvietas komunicē un uztver informāciju, būtiski atšķiras no tā, kā to dara citas sabiedrības grupas, kas iedzīvotājiem, vērojot situāciju no malas, var šķist nesaprotams un nepieņemams,” skaidro E. Lubāne.

“Pašvaldības policija darbu ar šo sabiedrības daļu veic pat vairākas reizes dienā, kas rezultējies tajā, ka

konkrētie personāži darbiniekiem jau ir zināmi.”

Policijas pārstāve norāda, ka darba veikšanai nakts stundās kārtībsargi izmanto gaismas lukturus, kas ir jaudīgi un spoži, tāpēc tumsā var apžilbināt.

“Šajā gadījumā tika sadzirdēts, ka kāda persona skaļi izsaka dažādas frāzes, to skaitā arī neglaimojošas, tāpēc policijas darbinieki, izmantojot gaismas lukturus, centās saprast, kur šī persona atrodas, lai izvērtētu turpmāko rīcību,” pauž E. Lubāne.

Viņa aicina gadījumos, kad iedzīvotāji saskata neatbilstošu pašvaldības policijas darbinieku rīcību, zvanīt uz Liepājas pašvaldības policijas diennakts tālruni 634 202 69 un sniegt informāciju, lai atbildīgais dežurants varētu izvērtēt notikušā apstākļus un pieņemt lēmumu par turpmāko rīcību.

“Sišanas un speršanas faktu nevaram apstiprināt.

Ja iedzīvotājai tomēr ir pārliecība, ka bijusi neatbilstoša pašvaldības policijas darbinieku rīcība, aicinām vērsties Liepājas pašvaldības policijā ar iesniegumu,” portālam liepajniekiem.lv saka E. Lubāne.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz