Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

ATD izsniegusi atļauju “Liepājas autobusu parkam” sākt komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja

Autotransporta direkcija (ATD) izsniegusi atļauju AS “Liepājas autobusu parks” sākt komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja, aģentūrai LETA apstiprināja ATD pārstāvji.

ATD izsniegusi atļauju “Liepājas autobusu parkam” sākt komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja
Foto: Publicitātes
25.04.2024 16:14

LETA

ATD norādīja, ka maršruta atļauja ir izsniegta, pamatojoties uz pārvadātāja saņemto iesniegumu.

Informācija ATD mājaslapā liecina, ka autobusi no Rīgas uz Liepāju kursēs katru dienu pulksten 8.40, pulksten 12.40, pulksten 15.40, pulksten 17 un pulksten 18.40, savukārt no pirmdienas līdz sestdienai autobuss kursēs arī pulksten 11.

Savukārt no Liepājas uz Rīgu kursēs katru dienu pulksten 5.45, pulksten 7, pulksten 10.15, pulksten 11.10, pulksten 16.

Maršruta atļauja būs spēkā no šī gada 2. maija.

ATD atzīmēja, ka jauna komerciāla maršruta atvēršanu var ierosināt jebkurš pārvadātājs.

Komercmaršrutu Rīga-Liepāja jau iepriekš apstiprināja Sabiedriskā transporta padomes sēdē, kā arī atļauju veikt pārvadājumus uz jau apstiprinātiem komerciāliem maršrutiem var izsniegt ikvienam pārvadātājam, kas atbilst Ministru kabineta noteiktajām prasībām.

Direkcijā skaidro, ka, saņemot maršruta atļauju, “Liepājas autobusu parks” ir apņēmies nodrošināt pārvadātājam izvirzītās prasības, tostarp uz apstiprināto reisu veikšanu.

LETA jau ziņoja, ka ATD aprīlī izsniedza starptautiskajam pasažieru pārvadātājam “Lux Express” atļauju komercreisu veikšanai maršrutā Liepāja-Rīga-Daugavpils.

“Lux Express” no šī gada 2. maijā sāks pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Liepāja, savukārt no 3. maija maršrutā Liepāja-Rīga-Daugavpils.

Minētās maršruta atļaujas izsniegšana nozīmē, ka tirgū ienāk pārvadātāji, kas saskata potenciālu komercdarbībai sabiedriskā transporta tirgū un spēj nodrošināt paaugstinātākas komforta klases piedāvājumu reģionālās nozīmes maršrutu tīklā bez valsts dotācijas, iepriekš norādīja ATD.

Tāpat ziņots, ka “Liepājas autobusu parka” apgrozījums 2022. gadā bija 17,839 miljoni eiro, kas ir par 15,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās vairākkārt un bija 190 731 eiro.

Finanšu dati par 2023. gadu vēl nav publicēti.

Pēc Konkurences padomes 2022. gada 29. marta lēmumā par Konkurences likuma pārkāpuma konstatēšanu “Liepājas autobusu parka” darbībās uzņēmuma mazākuma akcionārs (34,85%) ir Liepājas pašvaldība, bet 59,83% akciju pieder SIA “LAP1R”, kas, pēc “Firmas.lv” datiem, pastarpināti pieder Andra Šķēles (67%) un Aināra Šlesera (LPV) (33%) ģimenēm.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz