Svētdiena, 12. maijs Valija, Ina, Ināra, Inārs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Foto: Katru dienu laukā no mājām ar divriteni. Sācies izaicinājums “Veloaktīvs 2024”

Saulainajā un siltajā svētdienā Liepāja pilna velobraucēju. Cits citu satiekot uz veloceliņiem pamāj un pasmaida, jo visi ir savējie.

28.04.2024 19:33

liepajniekiem.lv

Šodien pilsētā atklāta aktīvā velosezona un arī biedrības “VeloRonis” rīkotās virtuālā izaicinājuma sacensības “Veloaktīvs 2024”.

Šogad riteņbraucēji izaicinājumā ar vairākiem starpfinišiem varēs individuāli krāt nobrauktos kilometrus līdz 27. septembrim.

Velosezonas atklāšanas braucienā pa četriem kontrolpunktiem reģistrējušies 139 dalībnieki. Sezonas mērķis ir 300, un “VeloRoņa” vadītāja Inga Krivcova ir pārliecināta:

“Noteikti sasniegsim un varbūt pat vairāk!”

Velobraucēji individuāli, ģimenes lokā vai draugu kompānijās pašu izvēlētā secībā apmeklēja kontrolpunktus un vienlaikus “Veloaktīva” atbalstītājus “Cafe Kubs” Zirgu salā, Liepājas Olimpiskā centra baseinu un SPA, “KURTS coffee” un “Čili Pizza” “XL Salā”, katrā vietā saņemot īpašo aproci.

Brauciena noslēgums un loterija – skaistajā pludmalē pie lielajiem burtiem “Liepāja”, kur dalībnieki pievakarē ieradās labā noskaņojumā.

“Emīls vakar uzrakstīja, ka būs baigi foršs pasākums un vai es negribot izbraukt ar riteņiem,” Markuss pastāsta, kā iesaistījies “Veloaktīvā”.

“Mēs izbraucam diezgan bieži.

Pasaucu savu meiteni Alisi un braucām. No “Laumas” rajona braucām šurp. Tikai Liepājas Olimpiskajā centrā sapratām, ka vajag arī aplikāciju.”

Draugiem patīk braukt tad, kad ir silts un kad ir tam laiks, jo puiši studē – Emīls ir topošais ekonomists, Markuss būs ārsts, bet Alise ir topošā studente.

Kilometrus krāt noteikti varētu, jo pa vasaru draugi bieži braukšot ar velosipēdiem.

“Labi pagāja diena!” – sauc kupls dažāda vecuma velobraucēju pulciņš.

Bērni Jānis un Kortnija lepni rāda visos četros kontrolpunktos saņemtās aproces, jo nobraukta visa distance. Kopā salasīti ap 12 kilometriem, pastāsta Artis.

“Protams, brauksim veloizaicinājumā,” sola Madara. Jānis lepojas, ka iepriekšējā dienā ar tēti jau nobraucis kādus septiņus kilometrus. 

“”Veloaktīvs” sācies ļoti labi,” vērtē Inga Krivcova.

“Vienīgā problēma ir tehniskā puse, jo nepieciešama virtuālā platforma un sasaistīšanās ar lietotnēm, kaut kas reizēm nesinhronizējas. Gan iemācīsimies, jo pagājušajā gadā visiem izdevās. Ja kāda problēma, zvaniet vai rakstiet, palīdzēsim!”

Kopīgs starts šogad nebija, un tā darīts speciāli, jo rīkotāji vēlējās, lai dalībnieki paši saplāno savu brīvo dienu.

“Viens grib izbraukt desmitos, cits tikai divos, pa vidu var pasēdēt apēst picu vai iedzert kafiju.

Šoreiz taisām kopīgo finišu ar skaistu bildi, lai būtu kopības sajūta,”

saka Inga.

Pēc pasākuma noslēguma “VeloRoņa” biedri, kā jau pienākas ziemas peldētāju klubam, metās jūrā un bija pārsteigti, cik ļoti pie krasta iesilis ūdens. Kārtīgu roņu peldi bija jābrien meklēt aiz sēkļa.

Lai līdz rudenim krātu nobrauktos kilometrus, vietnē veloronis.lv jāsameklē pasākums “Veloaktīvs 2024”, kur izlasāms nolikums un var piereģistrēties.

“Mērķis ir ik dienu vienā aktivitātē nobraukt līdz 15 kilometru garu distanci, pa vidu to var lietotnē iepauzēt. Ieskaitīs garāko dienā veikto distanci vai 15 kilometrus. Mūsu mērķis ir dabūt jūs katru dienu ārā no mājas ar velo.

Tas ir ar domu, lai neuzķeramies uz azartu, ka tikai braucam un braucam, citam nekam vairs nav laika, jo gribas nobraukt vēl vairāk un uzvarēt. Ir jāiespringst arī tam, lai pa Liepāju vienā paņēmienā nobrauktu 15 kilometrus,” stāsta I. Krivcova.

Velosezona, kā ierasts, noslēgsies ar “Nakts velobumu”, kas šogad notiks 27. septembrī.

“Lai nesabēdājas tie, kas palaiduši garām sezonas atklāšanu. Var pieslēgties arī vēlāk, visas vasaras garumā, jo katru mēnesi jānobrauc vismaz 200 kilometrus un dalībnieki noslēgumā piedalīsies loterijā,” pauž Inga.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz