Ceturtdiena, 16. maijs Edijs, Edvīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

No maija daļā Liepājas un Dienvidkurzemes novada atkritumu apsaimniekošanu veiks “Vides pakalpojumu grupa”

No 1. maija daļā Liepājas un Dienvidkurzemes novada atkritumu apsaimniekošanu veiks pilnsabiedrība “Vides pakalpojumi Liepājai”, kas iedzīvotājiem zināma ar zīmolu “Vides pakalpojumu grupa”, informēja uzņēmumā.

No maija daļā Liepājas un Dienvidkurzemes novada atkritumu apsaimniekošanu veiks “Vides pakalpojumu grupa”
Foto: Publicitātes
29.04.2024 16:43

LETA

Uzsākot jaunā līguma izpildi, uzņēmums pakalpojumus nodrošinās ar videi draudzīgiem transportlīdzekļiem, paplašinās iespējas gan šķirot tekstilu un bioloģiski noārdāmus atkritumus, gan ērti nodot nestandarta atkritumus, piemēram, elektrotehniku.

Liepājā un Dienvidkurzemes novadā atkritumu apsaimniekošana tiks nodrošināta, izmantojot videi draudzīgus automobiļus, proti, seši no septiņiem transportlīdzekļiem ir darbināmi ar saspiesto dabasgāzi jeb CNG, kas samazina izmešu daudzumu par aptuveni 20% līdz 30%, mazina trokšņus, kā arī par aptuveni 98% samazina sēra dioksīda emisijas izraisīto smalko putekļu rašanos.

Savukārt vēl viena automobiļa dzinējs atbilst augstākajiem ekoloģiskajiem standartiem – EURO VI kategorijai.

Šādi transportlīdzekļi rada aptuveni četras reizes mazāk slāpekļa dioksīda un cieto daļiņu izmešu, salīdzinot ar EURO V dzinējiem.

Vienlaikus Liepājā un Dienvidkurzemes novadā, paplašinot tekstila konteineru infrastruktūru, iedzīvotājiem šķirot tekstilu bez maksas kļūs vēl ērtāk.

Tāpat iedzīvotāji varēs šķirot bioloģiski noārdāmus atkritumus, kuru apsaimniekošanas maksa ir par 40% mazāka nekā sadzīves atkritumu izvešana.

Tādējādi, šķirojot gan stiklu, gan vieglo iepakojumu, gan BIO atkritumus, rēķinus var samazināt pat par 30%.

Lai atbrīvošanās no dažādiem nestandarta atkritumiem, piemēram, elektrotehnikas, būtu vēl ērtāka, Liepājā un Dienvidkurzemes novadā tiks organizētas speciālas akcijas, kuru laikā šie atkritumi tiks savākti turpat klientu mājas pagalmā.

Tāpat maija vidū “Vides pakalpojumu grupas” klientiem būs pieejama mūsdienīga digitālās pašapkalpošanās platforma manai.videi.lv.

Tajā varēs ērti pārvaldīt sev nepieciešamos pakalpojumus, piemēram, noslēgt līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju, saņemt un apmaksāt rēķinus, pieteikt vai atcelt atkritumu izvešanu, redzēt atkritumu izvešanas grafiku un saņemt atgādinājumu par konteineru tukšošanas dienu.

Šobrīd vairāk nekā 93% iedzīvotāju un uzņēmumi ir noslēguši jaunu līgumu par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu nodrošināšanu.

60% no visiem līgumiem tika noslēgti attālināti, izmantojot pašapkalpošanās platformu, kas ir visātrākais un videi draudzīgākais veids, kā to izdarīt.

Lai turpinātu saņemt atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus arī pēc 1. maija, iedzīvotāji un uzņēmumi, kas to vēl nav izdarījuši, ir aicināti noslēgt ar “Vides pakalpojumu grupu”.

“Vides pakalpojumu grupa” tiesības nodrošināt atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Liepājas valstspilsētā un Dienvidkurzemes novadā ieguva pašvaldības izsludinātajā iepirkumā, iesniedzot saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu.

Uzņēmums nodrošinās sadzīves atkritumu, stikla, vieglā iepakojuma (papīra, plastmasas un metāla), bioloģiski noārdāmu atkritumu, tekstila atkritumu apsaimniekošanu.

Vieglā iepakojuma, stikla un tekstila apsaimniekošana tiks nodrošināta bez maksas, bet bio atkritumu izvešana būs par 40% lētāka nekā sadzīves atkritumu apsaimniekošana.

“Vides pakalpojumu grupa” no maija apkalpos Liepājas administratīvo teritoriju no Tirdzniecības kanāla līdz pilsētas dienvidu robežai, kas attiecīgi ir arī zona, ko uzņēmums apkalpoja līdz šim, kā arī Dienvidkurzemes novada teritoriju valsts autoceļa A9 Liepāja-Rīga (Skulte) labajā pusē līdz novada dienvidu robežai, izņemot Nīcas pagasta teritoriju.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz