Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Burkinafaso aptur vairāku ārvalstu mediju darbību pēc ziņām par slaktiņu

Burkinafaso valdošā hunta pēdējās dienās ir apturējusi vairāku ārvalstu mediju darbību, jo tie ziņojuši par civiliedzīvotāju slaktiņu, apsūdzot tajā Burkinafaso armiju.

Burkinafaso aptur vairāku ārvalstu mediju darbību pēc ziņām par slaktiņu
Foto: Publicitātes
30.04.2024 09:28

LETA

Atslēgvārdi

Starp šiem medijiem ir Francijas laikraksts “Le Monde”, Lielbritānijas laikraksts “The Guardian”, Vācijas raidsabiedrība “Deutsche Welle” (DW) un Francijas raidkompānija “TV5 Monde”.

Šie mediji bija vēstījuši par cilvēktiesību organizācijas “Human Rights Watch” (HRW) ziņojumu, kurā teikts, ka Burkinafaso karavīri 25.februārī nogalinājuši vismaz 223 cilvēkus atriebības uzbrukumos diviem ciemiem.

Burkinafaso sakaru regulators CSC ar sestdienu datētā rīkojumā nosaucis arī citus medijus, tai skaitā Francijas reģionālo laikrakstu “Ouest-France”, Āfrikas ziņu vietni “APAnews” un Šveicē bāzēto “Agence Ecofin”.

CSC jau pagājušo ceturtdien paziņoja, ka ir devis rīkojumu interneta pakalpojumu sniedzējiem uz divām nedēļām apturēt piekļuvi britu raidsabiedrības BBC, ASV radiostacijas “Voice of America” (VOA) un HRW vietnēm Burkinafaso teritorijā.

Lielbritānija un ASV pirmdien nāca klajā ar paziņojumu, ka tās ir “dziļi nobažijušās” par šo slaktiņu un tam sekojošo mediju darbības apturēšanu. 

Atsaucoties uz HRW paziņojumu, Londona un Vašingtona kopīgi aicināja Vagadugu “pienācīgi izmeklēt šos slaktiņus un saukt vainīgos pie atbildības”. 

Eiropas Savienība (ES) pauda “stingru nosodījumu” par šo slaktiņu un aicināja varas iestādes uzsākt “neatkarīgu un objektīvu” izmeklēšanu. ES arī uzsvēra, ka “runas brīvība un tiesības uz informāciju ir būtiski likuma varas elementi”.

Burkinafaso hunta noraidīja kā “nepamatotu” HRW ziņojumu par slaktiņu, starp kurā nogalinātajiem bijuši 56 bērni.

“Slepkavības Nodinā un Soro ir nodevušas pie izmeklēšanas uzsākšanas,” paziņoja sakaru ministrs Rimtalba Žans Emanuels Vedraogo. Viņš pauda pārsteigumu par to, ka, “kamēr notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu faktus un identificētu autorus, HRW ar neierobežotu iztēli spējusi identificēt “vainīgos” un pasludināt savu spriedumu”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz