Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jaunsargi iekaro Lielbritāniju

Jaunsargi iekaro Lielbritāniju
24.07.2007 18:48

0

Atslēgvārdi

No 7.līdz 14.jūlijam Lielbritānijā, Oukhemptonā, Latvijas vecākās grupas 20 jaunsargu piedalījās Karalisko kadetu pirmā līmeņa kvalifikācijas nometnē. Latvijas Jaunsardzes dalība Lielbritānijas kadetu jauniešu pasākumos notika pirmo reizi atbilstoši starptautiskās sadarbības attīstībai, un latviešu sniegums pārsteidzis britus, pastāstīja Jaunsardzes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja vietnieks Kaspars Timma. Mūsu jaunieši guvuši iespēju parādīt savas spējas un iemaņas šaušanā ar loku un pneimatisko šauteni, šaušanā ar britu triecienšauteni, jūras kājnieku šķēršļu joslas pārvarēšanā, klinšu kāpšanā, burāšanā ar burulaivu un braukšanā ar kanoe, ierindas mācībā, komandu uzdevumu veikšanā un peintbolā.

“Šaušanā ar triecienšauteni mūsu jaunsargi guva rezultātus, kas pārsteidza britu instruktorus, kuri nespēja noticēt, ka jaunsargi pirmo reizi redz šo ieroci. Arī ātrums un veiklība, ar kādu jaunsargi veica šķēršļu joslu un mākslīgo klinti, atstāja lielu iespaidu uz mājiniekiem,” ar smaidu norādīja K.Timma. Un piebilda: “Jau pierasts, ka, dodoties uz ārvalstīm, tiek sasniegti rezultāti, kas pārsteidz ārzemniekus. Tas izskaidrojams ar jaunsarga apmācības programmu, kas attīsta jauniešos fiziskos dotumus un spēju ātri pieņemt lēmumu un efektīvi darboties gan individuāli, gan grupā.”

Jaunsardzes centra foto

Pārbaudījumi nav no vieglajiem, taču mūsu jaunieši britus atstājuši vaļējām mutēm.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz