Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Cenšas pabeigt peldējumu pāri jūrai

Cenšas pabeigt peldējumu pāri jūrai
20.08.2007 19:54

0

Atslēgvārdi

Bijušais pasaules čempions ultratriatlonā lietuvietis Vidmants Urbons svētdien atsācis peldējumu pāri Baltijas jūrai, ko viņam jūlija beigās vajadzēja pārtraukt vētras dēļ, apstiprināja Sakas Novada domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Lapinskis. Svētdienas rītā V.Urbons ieradies Pāvilostā, bez jebkādām oficiālām ceremonijām ielēcis jūrā un aizpeldējis, pastāstīja E.Lapinskis. Peldētājs devies ceļā uz 145 kilometrus attālo Gotlandes salu, raksta ziņu aģentūra LETA. Sportists atteicies prognozēt, cik ilgs laiks varētu paiet ceļā, norādot, ka viss būs atkarīgs no laika apstākļiem.

“Kurzemes Vārds” jau rakstīja, ka 49 gadus vecais V.Urbons 27.jūlija pievakarē vētras dēļ bija spiests pārtraukt peldējumu no Zviedrijas uz Latviju, taču solīja to turpināt, kad laika apstākļi uzlabosies. Līdz Pāvilostai viņam bija atlikuši 95 kilometri. “Vējš pūš no šīs puses, nav pretvēja,” E.Lapinskis pieļauj, ka tas varētu būt iemesls, kādēļ lietuvietis nolēmis peldēt nevis no vietas, kur peldējums pārtraukts, bet uz turieni.

“Tika prognozēts, ka otrdien un trešdien būs tāds pats laiks kā svētdien, tāpēc bija ticams, ka sasniegšu Gotlandi. Tagad cerība pavājinājusies, jo laiks mainās – pirmdien pievakarē sola lielu vēju,” sacījis V.Urbons. Viņu pavada divas jahtas un astoņu cilvēku komanda.

Peldējums, mēģinot pieveikt gandrīz 260 kilometru, notiek ar saukli “Par tīru Baltijas jūru” un tika sākts 22.jūlijā Zviedrijā.

Ilze Lanka,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz