Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dzintaru ielā pabeigta kanalizācijas kolektora rekonstrukcija

Dzintaru ielā pabeigta kanalizācijas kolektora rekonstrukcija
23.10.2007 15:19

0

Atslēgvārdi

Šobrīd ir pabeigti kanalizācijas kolektora Dzintaru ielā rekonstrukcija un būvdarbi apmēram 700 metru garumā. Šie darbi notika starp uzņēmumu ”Liepājas ūdens” un akciju sabiedrību ”UPB” martā noslēgtā būvdarbu līguma ”Ūdensapgādes un kanalizācijas cauruļvadu rekonstrukcija Liepājā – Dienvidi” ietvaros. Līgumā ir 5 objekti, kuros paredzēti apjomīgi ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu rekonstrukcijas un izbūves darbi, viens no tiem – Dzintaru ielas kanalizācijas kolektors.

Dzintaru ielas kanalizācijas kolektors bija izbūvēts 60-tajos gados no dzelzsbetona, avāriju dēļ tas bieži ”lāpīts” un pirms rekonstrukcijas uzsākšanas pilnībā vairs nepildīja savas funkcijas.

Šogad ir rekonstruēts 600 milimetru kanalizācijas kolektors 200 metru garumā un 500 milimetru kolektors 485 metru garumā. Ieguldīts arī jauns 100 milimetru ūdensvads posmā no Jūrmalas līdz Sūnu ielai un izbūvēti jauni pieslēgumi pie pilsētas centralizētās ūdensapgādes sistēmas ēkām, kas atrodas šajā Dzintaru ielas posmā; likvidēti agrākie pieslēgumi caur gruntsgabaliem.

A/s ”UPB”, izpildot darbus, izmantoja jaunāko, modernāko tehniku un aprīkojumu, kas lielā mērā noteica veicamo darbu kvalitāti.

Rekonstruējot šo posmu, ir atrisināta līdz šim sarežģītā situācija ar kanalizācijas un lietus notekūdeņu novadīšanu šajā pilsētas daļā. Novērsti avāriju draudi, uzlabota pakalpojumu sniegšanas stabilitāte un kvalitāte, palielinājies pakalpojumu saņēmēju īpatsvars, kā arī uzlabojusies dzeramā ūdens kvalitāte patērētājiem.

Gan minētie darbi Dzintaru ielā, gan citi šī līguma ietvaros plānotie objekti pilsētas centrā ir vieni no sarežģītākajiem. Darbi ir vērienīgi gan apjoma, gan finansējuma ziņā.

Šie darbi notikuši un notiek ES Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta ”Ūdenssaimniecības attīstība Liepājā, 2. kārta” ietvaros, kas liepājniekiem nodrošinās ES un LR normatīvo aktu prasībām atbilstošas kvalitātes dzeramo ūdeni, palielinās ūdensapgādes sistēmu ekspluatācijas efektivitāti un sniegs iespēju vairāk iedzīvotājiem saņemt centralizētus dzeramā ūdens apgādes un kanalizācijas pakalpojumus.

Visa projekta kopējās izmaksas ir 25,3 miljoni eiro, no kuriem 85 procentus jeb 21,5 miljonus eiro finansēs Eiropas Savienība un 3,8 miljonus eiro, kas ir 15 procenti no kopējām izmaksām, segs SIA ”Liepājas ūdens”.

Māris Gertsons,
SIA ”Liepājas ūdens” Tehniskās daļas inženieris

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz