Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kristīgo draudžu svētdienas skolu sadraudzības diena muzejā

Kristīgo draudžu svētdienas skolu sadraudzības diena muzejā
26.03.2008 15:20

0

Atslēgvārdi

Liepājas muzejam īstenojot Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) projektu ”Sakrālā telpa Latvijā, svētdien, 30.martā, muzejā Kūrmājas prospektā notiks Liepājas kristīgo draudžu svētdienas skolu audzēkņu sadraudzības sarīkojums. Aicinājumam piedalīties pasākumā ”Liepājas kristīgo draudžu svētdienas skolu audzēkņu sadraudzības diena muzejā” atsaukušās astoņas Liepājas draudzes, pārstāvot trīs lielākās konfesijas: katoļu, luterāņu un baptistu.

Kā uzsvēra Liepājas muzeja Kultūrvēstures nodaļa vadītāja Uļa Gintnere, sadraudzība izpaudīsies burtiskā šī vārda nozīmē, strādājot radošās darbnīcās pa grupām, kurās būs dažādu draudžu bērni.

Iecerēti vairāki darbības virzieni jeb tēmas : Liepājas dievnami, Bībeles izpratne,  rokdarbi un, protams, spēle. ”Pasākums nav jāuztver kā sacensība vai konkurss, bet gan kā satikšanās – vienam ar otru un visiem kopā,” uzsvēra Gintnere.

Liepājas muzejs jau vairāku gadu garumā izkopj vienu savas darbības virzienu – ar muzejiskiem līdzekļiem un atbilstoši muzeja misijai paust sabiedrībai par kristīgajām vērtībām.  Šeit minamas vairākas izstādes: muzeja krājuma izstāde ”Arhitekts P. M. Berči. Sakrālās celtnes”, izstāde ” Krievu ikona Latvijā. No Kristus dzimšanas līdz kristīšanai”, kas notika sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Liepājas Krievu kopienu un vairākām privātpersonām.

Latvijas Kristīgās akadēmijas studiju programmas ” Bībeles māksla” studenti un pasniedzēji Liepājas muzejā eksponēja savu darbu izstādi ”Gaismas atspīdums”.  Muzeja darbinieku sagatavotās izstāde ” Sakrālā” telpa, kurā tika eksponētas fotogrāfa Ulda Brieža 1980. gados veidotā fotodarbu kolekcijas par Liepājas dievnamiem, kā arī muzeja krājumā esošie priekšmeti, kas saistīti ar baznīcas liturģiju.

2007. gadā, sadarbojoties ar Romas katoļu Sv. Jāzepa draudzi un  Latvijas evaņģēliski luteriskās draudzes Latvijas Evanģēliski luteriskās baznīcas (LELB) Grobiņas prāvesta iecirkņa draudzēm, tika izveidota apjomīga izstāde  ”Liturģiskie tērpi. Praktiskais un simboliskais”.

Projekta mērķis ir veicināt tradicionālo kristīgo konfesiju savstarpējo  dialogu, izmantojot Liepājas muzeja kultūrvēsturisko bāzi, un veicināt sabiedrībā izpratni par kristīgām vērtībām un kultūru dažādības priekšrocībām.

Sekmēt bērnu un jauniešu izpratni, savstarpēju cieņu un toleranci pret dažādu konfesiju tradīcijām kultūras mantojumu, kā arī izmantot Liepājas muzeja vēsturisko ekspozīciju materiālus, lai tradicionālo kristietības konfesiju kultūras mantojumu popularizētu iedzīvotājiem.

Liepājas muzejs

Liepājas kristīgo draudžu svētdienas skolu pārstāves un muzeja darbinieki pārrunā Sadraudzības dienas norises.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz