Arī mūsējie absolvē “Pavārmākslas akadēmiju”
0
Janvārī biedrība “Slow Food”, kuras valdes priekšsēdētājs ir pazīstamais pavārmākslas meistars Mārtiņš Rītiņš, uzsāka “Pavārmākslas akadēmijas” semināru ciklu. Bet marta nogalē ap 40 bioloģisko zemnieku saimniecību un viesu namu īpašnieku, kā arī pavāri un arodvidusskolu pedagogi saņēma apstiprinājumu par kvalifikācijas paaugstināšanu. Viņu pulkā bija vairāki mūspuses ļaudis, arī Kalnamuižas pavārs Ronalds Posts no Sieksātes.
Semināra organizatore, “Slow Food” valdes priekšsēdētāja vietniece un Siera kluba prezidente Vanda Davidanova, paužot gandarījumu par klausītāju aktivitāti, teica, ka katra nodarbība bijusi nopietns pārbaudījums, taču martā notikuši arī svētki, kad klausītāji pulcējušies kopīgās pusdienās galvaspilsētas restorānā “Otto Schwarz”, kas atrodas viesnīcā “Hotel de Rome”. “Šefpavārs Roberts Smilga tur cēlis galdā reti izcilus ēdienus, kuriem kvalitāti nodrošinājusi pavāra lielā pieredze un bioloģiski tīrās izejvielas, kas izaudzētas Latvijas laukos.
Klausītāji iepazinušies arī ar produktu ražotājiem un pārstrādātājiem, piedalījušies produktu degustācijā, iepazinuši jaunas ēdienu gatavošanas receptes, noklausījušies priekšlasījumus par bioloģiskajiem vīniem un to izmantošau praksē. Siera kluba vadītāja pauda pārliecību, ka arī rudens pusē, kad “Pavārmākslas akadēmijā” atsāksies nodarbības, Liepājas rajona ļaudis būs tik pat aktīvi un atsaucīgi, kā tas bijis līdz šim.
“Kurzemes Vārds”