Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Helsinki 86” līdzdibinātāju Grantiņu tiesa atbrīvos pret 5000 eiro drošības naudu

“Helsinki 86” līdzdibinātāju Grantiņu tiesa atbrīvos pret 5000 eiro drošības naudu
Foto: liepajniekiem.lv
24.08.2015 18:09

BNS

Atslēgvārdi

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pirmdien nolēma, ka pret 5000 eiro drošības naudu no apcietinājuma var atbrīvot nacionālā naida un nesaticības izraisīšanā aizdomās turēto Linardu Grantiņu, kurš pazīstams kā cilvēktiesību aizstāvības grupas “Helsinki-86” līdzdibinātājs.

Tiesas pārstāve Oksana Hvostova aģentūru BNS informēja, ka Grantiņam piemērotais drošības līdzeklis – apcietinājums – tiek saglabāts, nosakot, ka tas tiks atcelts, ja līdz šā gada 24.septembrim tiks veikta drošības naudas samaksa 5000 eiro apmērā.

Tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Drošības policija (DP) iepriekš apstiprināja, ka Grantiņš tika aizturēts šā gada 23.jūlijā, pamatojoties uz tiesas lēmumu piemērot viņam drošības līdzekli – apcietinājumu.

Šo drošības līdzekli tiesa viņam piemēroja 2014.gadā pēc DP lūguma saistībā ar 2012.gada 10.aprīlī uzsākto kriminālprocesu par darbībām, kas apzināti vērstas uz nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu.

Grantiņš pēdējos gados dzīvoja Vācijā un bija izveidojis interneta vietni “tautastribunals.eu”, kurā kritizē Latvijas amatpersonas. Tāpat Grantiņš iepriekš vairākkārt paziņojis, ka piespriež augstāko soda mēru dažādām amatpersonām un politiķiem.

“Helsinki-86” bija Latvijas cilvēktiesību aizstāvības grupa, ko 1986.gada jūnijā Liepājā nodibināja Grantiņš, Raimonds Bitenieks un Mārtiņš Bariss, ar mērķi sekot, kā tiek ievērotas latviešu tautas ekonomiskās, kultūras un indivīda tiesības.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz