Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Noslēgušās vairākas “Eko Kurzemes” topošās atkritumu šķirošanas rūpnīcas iepirkumu procedūras

Noslēgušās vairākas “Eko Kurzemes” topošās atkritumu šķirošanas rūpnīcas iepirkumu procedūras
Foto: Ruslans Šuļga
17.09.2015 15:36

LETA

Vides un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu grupas “Eco Baltia” uzņēmuma SIA “Eko Kurzeme” jaunās atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecības Grobiņas novada sadzīves atkritumu poligonā “Ķīvītes” nodrošināšanai ir pabeigtas iepirkumu procedūras un noslēgti līgumi ar darbu veicējiem par rūpnīcas būvniecību un rūpnīcas darbībai nepieciešamo iekārtu iegādi, aģentūru LETA informē uzņēmumā.

Iepirkumu procedūrā par atkritumu šķirošanas centra būvniecību tiesības veikt darbus ir ieguvusi SIA “Newcom Construction”, līguma summa ir 1 346 174 eiro. Cenu aptaujas rezultātā būvuzraudzību veic SIA “MK Būvniecība” par līguma summu 8200 eiro. Savukārt tehniskā projekta izstrādi un autoruzraudzību nodrošina SIA ARJI ar līguma summu 43 000 eiro.

Uzņēmums AS “LNK Industries” piegādās atkritumu šķirošanai nepieciešamās iekārtas, tostarp optisko atkritumu šķirotāju, kas šķirošanu padarīs vienkāršāku un ātrāku. Tas ar gaismas stara palīdzību uz slīdošās lentes spēj atpazīt un nošķirot no kopējā atkritumu apjoma četru veidu plastmasas materiālus. Šo atkritumu šķirošanas tehnoloģisko iekārtu iegāde un uzstādīšana izmaksās 1 430 000 eiro.

Šķirošanas rūpnīcas darbības nodrošināšanai tiks iegādāts frontālais iekrāvējs, ko cenu aptaujas rezultātā piegādās SIA “Intrac Latvija” par 69 940 eiro. Drīzumā tiks izsludināta cenu aptauja arī par konteineru iegādi.

Jau vēstīts, ka jauno rūpnīcu plānots atklāt šī gada novembrī un līdz gada beigām tā sāks savu darbu ar pilnu jaudu. Rūpnīcā tiks nodrošinātas ap 20 jaunām darbavietām. Rūpnīcā uzstādītās šķirošanas jaudas būs pietiekamas, lai sašķirotu visus Liepājā un tuvējos novados radušos sadzīves atkritumus.

Šķirojot atkritumus rūpnīcā, tiks iegūti tādi otrreizēji izmantojamie materiāli kā papīrs un kartons, plastmasa, stikls, melnie metāli, krāsainie metāli, inertie materiāli un RDF materiāli (no atkritumiem atgūts kurināmais – “Refuse Derived Fuel”). Tie materiāli, kurus iespējams pārstrādāt Latvijā, tiks nogādāti uz attiecīgajām otrreizējās pārstrādes rūpnīcām, savukārt tos, kurus Latvijā vēl nav iespējams pārstrādāt, eksportēs.

Kopējās projekta izmaksas ir plānotas 3,2 miljonu eiro apmērā, no kuriem 1,28 miljoni eiro ir Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums un 1,95 miljoni eiro – SIA “Eko Kurzeme” ieguldījums rūpnīcas būvniecībā. Projekts “Atkritumu šķirošanas centra izveide Liepājas reģionā atkritumu sagatavošanai noglabāšanai” tiek īstenots ar Kohēzijas fonda atbalstu.

SIA “Eko Kurzeme” pērn apgrozīja 2,77 miljonus eiro, kas ir par 6% mazāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 2,95 miljonus eiro. Uzņēmums pērn nopelnīja 417 610 eiro, ka ir par 7,5% vairāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 388 369 eiro.

SIA “Eko Kurzeme” dibināta 2003.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 175 183 eiro. “Eko Kurzeme” pieder SIA “Eco Baltia grupa”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz