Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Helmanis: “Liepāja”/”Triobet” komandas sniegums nav apmierinošs, bet rezultāts ir labs

Helmanis: “Liepāja”/”Triobet” komandas sniegums nav apmierinošs, bet rezultāts ir labs
Foto: Ģirts Gertsons
11.11.2015 11:11

LETA

Kaut basketbola komandas “Liepāja”/”Triobet” rezultāts kopvērtējumā šobrīd ir labs, sniegums laukumā nav apmierinošs, uzskata tās galvenais treneris Uvis Helmanis.

Savā kārtējā spēlē otrdien “Liepāja”/”Triobet” “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) ietvaros ar 67:85 izbraukumā piekāpās čempionei “VEF Rīga”.

“Varbūt šī mača sākumā bijām mazliet bailīgāki. Iesākām ne īpaši labi, bet pēc tam neizturējām pretinieku spiedienu. Viņi piespieda mūs kļūdīties. Tas pats turpinājās arī otrajā puslaikā. Šoreiz nebijām gatavi tādai cīņai un spiedienam,” dueli atcerējās Helmanis. “Neskatoties uz to, ka rīdzinieki ir izpelnījušies kritiku par savu spēli un rezultātiem, man patīk, kā viņi spēlē.”

“Liepāja”/”Triobet” LBL kopvērtējumā ar sešiem panākumiem astoņās spēlēs pašlaik ieņem ceturto vietu, bet “Triobet” Baltijas Basketbola līgā (BBL) uzvarējusi visās četrās līdz šim aizvadītajās cīņās.

“Ja skatās, kāda ir situācija abās līgās, mums jābūt smaidīgiem. Taču komandas sniegums laukumā nav apmierinošs. Spēle nav tāda, kā gribētos,” Helmanis norādīja, ka ir prasīgs. “Pērn spēlējām agresīvāk. Vēl ir kāds laiciņš, lai uzlabotu savu sniegumu.”

“Mačā ar “VEF Rīga” mūsu sniegums nebija skatāms. Mēs parasti tā nespēlējam. Mazliet neatpazinu savu komandu,” norādīja treneris.

Helmanis stāstīja, ka Liepājas komanda ļoti rūpīgi seko līdzi šajā pilsētā dzimušā Kristapa Porziņģa sniegumam Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

“Mums komandā vajadzētu šo lielo liepājnieku. Protams, skatāmies Porziņģa spēles un pirmo maču noskatījāmies visa komanda,” atklāja Helmanis. “Viņa sniegums kā NBA debitantam ir neticams. Vēlu veiksmi izturēt šo spiedienu un lielo ažiotāžu.”

“Sākam izskatīties kaut nedaudz tuvāk tam, kādi vēlamies izskatīties. Kļūstam drusku solīdāki aizsardzībā, esam arī sīkstāki. Tas ir pašā pamatā tam, lai uzbūvētu kaut ko veiksmīgu,” “VEF Rīga” komanda citē savu galveno treneri Karlosu Fradi. “Joprojām gan esam vēl tālu no tā, kur vēlamies būt, bet komandas attīstība notiek pareizajā virzienā.”

“Varētu teikt, ka šobrīd esam apmēram 20% no tā, kas mēs vēlamies būt. Uzbrukuma izpildījumā vēl ir lietas, kuras var uzlabot, tāpat arī aizsardzībā,” norādīja Frade. “Šoreiz mums pretī stājās konkurētspējīgs pretinieks, tāpēc bija svarīga spēle, lai varētu pierādīt sevi arī LBL. Lai kļūtu par čempioniem, vispirms tas ir jānopelna un jāiegulda pienācīgas pūles. Vēl mums priekšā tāls ceļš un liels darbs. Lai arī lēnāk, nekā cerēts, dodamies pareizajā virzienā.”

Kā ziņots, līdz šim LBL turnīrā abas komandas bija piedzīvojušas pa vienam zaudējumam, piekāpjoties “Valmiera”/ORDO komandai.

Liepājnieki iepriekšējā sezonā līdz regulārā čempionāta turnīra noslēgumam cīnījās par pirmo vietu, apdraudot arī “VEF Rīga” otro pozīciju, tomēr beigās vēju pilsētas basketbolisti finišēja trešie.

Abas komandas tikās arī izslēgšanas spēļu pusfinālsērijā, kur cīņā līdz trim uzvarām ar 3-1 pārāki bija rīdzinieki.

LBL kopvērtējuma līdere ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir “Ventspils”, kam ar septiņiem panākumiem astoņos mačos seko “Valmiera”/ORDO komanda. Čempione “VEF Rīga” ar trim uzvarām četrās spēlēs atrodama trešajā pozīcijā, bet “Liepāja”/”Triobet” kontā ir seši panākumi astoņos mačos un ceturtā pozīcija.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz