Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Vega 1″/”Liepāja” pārliecinoši uzvar Latvijas U-16 izlases basketbolistes

“Vega 1″/”Liepāja” pārliecinoši uzvar Latvijas U-16 izlases basketbolistes
Foto: Ģirts Gertsons
02.12.2015 19:35

LETA

Atslēgvārdi

“Vega 1″/”Liepāja” basketbolistes Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu čempionāta spēlē trešdien otrajā ceturtdaļā guva 41 punktu un savā laukumā ar 106:40 (25:7, 41:15, 19:3, 21:15) pārliecinoši pārspēja Latvijas U-16 izlasi.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 22 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Kristīna Petermane, kamēr Kristīnes Silarājas rēķinā 20 punkti. Tikmēr novembra vērtīgākās spēlētājas Ievas Vītolas kontā 17 punkti un astoņas bumbas zem groziem.

Savukārt U-16 izlasē ar 17 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Anete Blūma.

Pirmo ceturksni liepājnieces uzvarēja ar 18 punktu pārsvaru (25:7), bet otrajā spēles nogrieznī mājinieces guva 41 punktu, pirmo puslaiku noslēdzot ar pārliecinošu vadību 66:22.

Trešajā spēles ceturtdaļā viešņas guva vien trīs punktus, uz ko “Vega 1″/”Liepāja” basketbolistes atbildēja ar 19 (85:25). Noslēdzošajā dueļa nogrieznī liepājnieču uzbrukumi pierimās un mājinieces izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 106:40.

Kā zināms, vakar “Vega 1″/”Liepāja” divu Latvijas komandu duelī ar 77:53 pārspēja “TTT Rīga – Juniores”.

Kā ziņots, Liepājas kluba uzbrucēja Vītola novembrī divās spēlēs vidēji guva 22 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bloķēja 1,5 pretinieču metienus un nopelnīja lietderības koeficientu 23,5. Līdz ar to otrdien viņa tika nosaukta par mēneša vērtīgāko spēlētāju līgā.

Čempionātā pašlaik bez zaudējumiem cīnās vienīgi Latvijas komanda “TTT Rīga”, kas guvusi sešas uzvaras sešās spēlēs. Otro vietu ar septiņiem panākumiem astoņos mačos ieņem “Vega 1″/”Liepāja” vienība, bet ar piecām uzvarām sešās spēlēs seko Tallinas 1182. Savukārt ceturtajā vietā ar piecām uzvarām septiņos dueļos atrodas “Tallinas Universitāte”.

Piektajā vietā ar četrām uzvarām septiņās spēlēs ir “TTT Rīga – Juniores”, kas joprojām ir labā pozīcijā, lai sasniegtu otro posmu, bet tai ar četrām uzvarām astoņās spēlēs seko RSU/”Merks”. Trīs uzvaras septiņās cīņās ir “Latvijas Universitātes” basketbolistēm, bet pie diviem panākumiem septiņās spēlēs tikusi “Tartu Universitāte”.

Viena uzvara septiņās spēlēs ir Latvijas U-16 izlasei un “Audentes” basketbolistēm. Savukārt Latvijas vicečempiones “Cēsu” basketbolistes zaudējušas visās sešās spēlēs un ir vienīgā komanda turnīrā, kas šosezon joprojām cīnās bez uzvarām.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz