Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Līga Lūka – trešā ātrākā īsziņu rakstītāja Latvijā

Līga Lūka – trešā ātrākā īsziņu rakstītāja Latvijā
29.09.2008 10:17

Populārākās un draudzīgākās priekšapmaksas sarunu kartes Zelta Zivtiņa SMS čempionāta finālā, kas norisinājās sestdien, 27.septembrī, Rīgā pie Kongresu nama, noskaidrots Latvijā pirmais īsziņu ātrrakstīšanas čempions. Godpilno uzvarētāja statusu, jaunu mobilo tālruni un galveno balvu – 1000 latus – ieguva Ritvars Āboliņš no Valmieras.

Ritvars Āboliņš 160 zīmes garu īsziņu uzrakstīja 2:08 minūtēs, aiz sevis atstājot 2. vietas ieguvēju rīdzinieci Lauru Leiti, kura īsziņu uzrakstīja 2:10 minūtēs  un 3. vietas ieguvēju Līgu Lūku no Liepājas, kura īsziņas uzrakstīšanas laiks bija 2:12 minūtes. SMS čemponāta lielajā finālā piedalījās pieci dalībnieki, katrs pārstāvot savu pilsētu – Liepāju, Valmieru, Jelgavu, Daugavpili un Rīgu. Kopumā visā Latvijā čempionāta pusfinālos piedalījās vairāk nekā 250 dažāda vecuma jaunieši.

”Šī bija pirmā reize, kad Latvijā notika šāda veida pasākums, kura mērķis bija noskaidrot, kurš ir pats ātrākais īsziņu rakstītājs Latvijā. Ņemot vērā atsaucību un to, ka tautai šī ideja patīk, Zelta Zivtiņas SMS čempionāts nākotnē notiks regulāri. Kā rāda rezultāti, tad līdz pasaulē ātrākajam rezultātam – uzrakstīt īsziņu 41,40 sekundēs, mums vēl patālu, taču tas nozīmē, ka ir uz ko tiekties!” stāsta Tele2 mārketinga direktors Jānis Spoģis.

Latvijas pirmais SMS ātrrakstīšanas čepionāts sestdien izvērtās par īstiem svētkiem ne tikai sacensību dalībniekiem, bet arī līdzjutējiem un nejaušiem garāmgājējiem. Visas dienas garumā laukumā pie Kongresu nama notika aktīvā rosība – dalībnieki treniņteltī ievingrināja prikstus, rakstot īsziņas uz tādiem pašiem tālruņiem, kādi izmantoti sacensībās, līdzjutēji un citi pasākuma apmeklētāji kopā ar ZZ varoņiem varēja nofotografēties īpašajā fotostudijā un uzpīt kādu draudzības pīni. Savukārt mobilo spēļu teltī ikviens interesents varēja izmēģināt jauno spēli ”Asfalts 4”, kura jau ir pieejama visiem Tele2 un Zelta Zivtiņas lietotājiem.

Visas dienas garumā par mūziku gādāja ne tikai DJ Monsta, bet arī Latvijā populāri mākslinieki – Gustavo un grupa ”Gain Fast”.

Edgars Vilcāns,
Zelta Zivtiņas SMS čempionāta projekta koordinators

SMS čempionāta fināls, kurā piedalās 5 jaunieši, katrs pārstāvot vienu no Latvijas pilsētām – Liepāju, Valmieru, Jelgavu, Daugavpili un Rīgu.

SMS čempionāta pirmo trīs vietu ieguvēji: R.Āboliņš (centrā, svītrainajā džemperī), L.Leite (pa labi, pelēkajā jakā), L.Lūka (pa kreisi, rozā džemperī) kopā ar “Zeleta Zivtiņa” seriāla varoņiem: Maksu, Mariju, Aleksu, Olgu un Janu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz