Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Kuršiem” jauns “ķēniņš”

“Kuršiem” jauns “ķēniņš”
Foto: Ģirts Gertsons
28.09.2016 07:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Florbola klubs “Kurši” vakar pavēstīja, ka pēc jaunās sezonas pirmajām trim spēlēm, tā virslīgas galvenā trenera amatā Mārtiņu Krūmu aizstās Mihails Kostusevs, kurš šos pienākumus apvienos ar spēlētāja statusu. Galvenā trenera asistents būs šosezon savainojuma dēļ nespēlējošais Kristaps Ošs-Ervics.

Kluba paziņojumā ir teikts: “Personīgu iemeslu dēļ ir atkāpies FK “Kurši” virslīgas komandas galvenais treneris Mārtiņš Krūms, kas komandu vadīja kopš 2008. gada. Turpmāk Mārtiņš vairāk koncentrēsies darbam FK “Kurši” jaunatnes sistēmā, kā arī Latvijas nacionālās izlases un Latvijas U19 izlases vārtsargu trenera amatā.”

M. Krūms, “Kurzemes Vārdam” komentējot šīs pārmaiņas, sacīja, ka gluži negaidītas tās nav, jo viss vilcies jau diezgan ilgi. Aiziešana no virslīgas komandas galvenā trenera amata nav saistīta ar negatīvo klubā vai spēlētājos, bet ar rutīnu. “Paiešu malā, darīšu citas svarīgas lietas izlasēs un “Kuršu” jaunatnes sistēmā. Man ir daudz plānu sagatavot “Kuršu” sistēmai treniņu programmas un vēl visādas lietas. Tas ir diezgan daudz aizņēmis manu galvu, pienākumu bija daudz. No kaut kā bija jāatsakās. Miša un Kristaps ienāks ar jaunām vēsmām, domāju, komandai tas būs tikai pozitīvi.”

M. Krūms norāda, ka līdzīgas domas viņam bijušas arī iepriekš, taču tad īsti nav bijis cilvēka, kas viņu varētu aizstāt. Situācija ir citādāka, kopš Liepājā spēlē un trenē M. Kostusevs.

Taču viņš “Kuršos” bija arī pirms sezonas sākuma, tādēļ vismaz no malas izskatās, ka lēmums par galvenā trenera maiņu Liepājas klubā tomēr ir saistīts ar rezultātiem pirmajās trīs spēlēs. Tās liepājnieki aizvadīja visai nestabili, gan nenoturot lielu pārsvaru, gan nokļūstot iedzinējos ar vairāku vārtu starpību. Šo spēļu bilance ir viena uzvara un divi zaudējumi.

“Es pat neskatos uz rezultātiem. Ir dažas lietas, kas ir lēmuma apakšā, bet par tām negribu runāt,” uz šādu repliku atbild Mārtiņš, vēlreiz uzsverot, ka lēmums par amata pamešanu bijis plānots, ka pirmais signāls ir nācis no viņa paša un ka lēmums ir pieņemts, apspriežoties ar kluba vadītājiem. “Līdz galam neiet cauri tas, ko es vēlos redzēt. Komandai ir ļoti liels potenciāls, bet nevaram no tā dabūt ārā rezultātu. Pirms šīs sezonas treniņos bija daudz jaunievedumu, bet tos pasniedza iepriekšējais treneris. Es nevis nevēlos vadīt “Kuršus”, bet tas solis vairāk ir sperts ar skatu nākotnē. Varējām to izdarīt sezonas sākumā, bet, ja nemainās tās lietas, kuras es gribētu, lai mainītos, tad tomēr vajag jaunas asinis.”

Mihailam Kostusevam jau ir spēlējošā galvenā trenera pieredze. Šādā statusā viņš kopā ar “Lielvārdi” 2012./2013. gada sezonā kļuva par Latvijas vicečempionu. Pirms kļūšanas par “Kuršu” spēlētāju šāgada sākumā M. Kostusevs spēlēja Šveicē, iepriekš arī Somijā un Latvijas izlasē.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz