Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mūzikas sasildīts rudens vakars

Mūzikas sasildīts rudens vakars
Foto: Ģirts Gertsons
02.11.2016 07:06

"Kurzemes Vārds"

Liepājas Latviešu biedrības namā vakar notika tradicionālais senioru radošais konkurss “Gadi nav šķērslis”. Konkursa vadītājs, aktieris Jānis Dreiblats visus dalībniekus uzmundrināja ar Pjēra de Kubertēna vārdiem, ka ne jau uzvara ir galvenais, svarīgākais ir piedalīties, gūt prieku pašiem un dot to skatītājiem.

Skatītāju netrūka, zālē pie klātiem galdiņiem bija pulcējušies daudzi cilvēki, kuri ar aplausiem uzmundrināja māksliniekus. Konkursa izlolotāja, Pensionāru biedrības vadītāja Astrīda Vērdiņa teica: “Šogad mums notiek jau devītais konkurss. Starp dalībniekiem ir liepājnieki, kā arī viesi no Nīcas, Vērgales, Tāšiem, Durbes un Brocēniem Pavisam ir septiņpadsmit priekšnesumu.”  Žūrija Aivara Brāļa vadībā vērtēja sniegumu četrās nominācijās: dziedātāji, dejotāji, muzikanti un radošo sacerējumu autori. Savu balsi par tīkamāko un aizkustinošāko priekšnesumu deva arī skatītāji.

Astrīda Vērdiņa atzina, ka nemaz nav tik viegli pierunāt cilvēkus atklāt talantu un kāpt uz skatuves, lai savu uzstāšanos nodotu vērtēšanai. Akordeonists Andris Svars konkursu nobeidza ar muzikālu priekšnesumu. Viņš atzinās, ka pirmo reizi uz skatuves spēlējis solo partiju. Lai gan skatuve viņam nav sveša, jo piedalījies ansambļos, spēlē arī amatierteātrī. “Bet solo partija man bija pirmo reizi, tā ka tāds mazs drebulis jau bija. Nav kā teātrī, kad uz skatuves mēs esam vairāki cilvēki,” Andris Svars atzinās un izteica cerību, ka klausītājiem patika.

Konkursa skatītājs Gunārs Priedols atklāja, ka viņš balsi atdevis par dzejnieci Gvendu Beģi, kura runājusi savu dzejoli “Liepāja”. “Ļoti raksturīgs mūsu pilsētai,” viņš pamatoja. Konkursantus un skatītājus uzrunāja un sveica domes priekšsēdētājs Uldis Sesks: “Prieks atkal būt kopā ar jums. Un izjust to pozitīvo auru, kas konkursā valda ik gadus. Paldies, ka jūs šajā drūmajā un lietainajā rudens dienā sniedzāt tik daudz prieka. Te iekšā, zālē, ir tik silti un patīkami.”

Balvas saņēma visi konkursanti, īpaši sumināja laureātus. Žūrija pirmo vietu muzikantu grupā piešķīra Intai Jaunciemai, kura uzstājās ar akordeona spēli. Dziedātāju konkurencē pirmo vietu piešķīra vienmēr spriganajai un atraktīvajai Ivonnai Šakalei. Dejotāju sacensībā uzvarēja Indra un Imants Dāvidsoni no Durbes. Radošo priekšnesumu grupā par labāko atzina Gvendu Beģi un viņas veltījumu Liepājai. Skatītāju simpātijas noteikt nemaz nebija viegli, jo katram no balsotājiem bija simpatizējis kāds cits priekšnesums. Simpātiju balvu ieguva deju pāris Ildze Lagzdiņa un Māris Ķempe.

Noslēdzot konkursu, pirms kopdziesmas “Nāk rudentiņ(i)s”, Astrīda Vērdiņa atgādināja, ka nākamgad būs jau desmitais konkurss, un tad tajā uzstāsies desmit gadu pirmo vietu ieguvēji.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz