Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Koncertuzvedums par puiku un niķiem

Koncertuzvedums par puiku un niķiem
Foto: Publicitātes
09.11.2016 07:02

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Tā kā koncertuzvedumi bērniem un jauniešiem Latvijā nenotiek bieži, pie idejas tādu īstenot ķērusies vokālā pedagoģe, studijas “Tev un man” vadītāja bijusī liepājniece Igeta Gaiķe. Un kopā ar dažādām radošām studijām un dziedātājiem tapis kopdarbs “Puika un Niķis”, kas Liepājā būs redzams 26. novembrī Olimpiskajā centrā.

I. Gaiķe radījusi mūziku uzvedumam, iedvesmu smeļoties dzejnieces Leontīnes Apšenieces dzejoļu grāmatā ar tādu pašu nosaukumu – “Puika un Niķis”. “Laiki mainās, bet, kamēr vien būs bērni, būs arī niķi,” saka Igeta. “Raibā nedarbu virpulī mazāki un lielāki skatītāji, iespējams, varēs atpazīt sevi, savus draugus, veselīgi pasmieties un aktīvi līdzdarboties.”

Galvenajās lomās iejutīsies dziedātāji Agnese Rakovska, Miks Dukurs, Edmunds Rasmanis. Kopā ar viņiem uzvedumā piedalās studijas “Tev un man” vairāk nekā 50 audzēkņu, deju skolas “Dzirnas” un Māra Pūra stepa studijas “Top Tap Company” dejotāji. Uzveduma režisors ir Agris Daņiļēvičs sadarbībā ar horeogrāfi Katrīnu Albuži, savukārt dalībnieku tērpi ir modes mākslinieces Odetas Birmanes pārziņā.

Pasākums izskanēs divās daļās. Pirmajā būs atraktīvais koncertstāsts par puiku un niķiem, bet otrajā – vokālās studijas “Tev un man” divdesmitgadei veltīts koncerts. Tajā izskanēs tautas mūzika, latviešu autoru Jāņa Lūsēna, Jāņa Strazda, Kaspara Vecvagara un citu autoru melodijas. Katrā koncertā piedalīsies arī dažādi viesmākslinieki – zvanu ansambļi “Campanella” un “Primus”, Ilga Reizniece, studijas absolvents dziedātājs Emīls Balceris un arī pirmās daļas koncertuzveduma solisti Miks Dukurs, Edmunds Rasmanis, Agnese Rakovska un citi.

Novembra beigās iznāks albums, un tajā būs iekļautas visas koncertuzveduma “Puika un Niķis” dziesmas, teksti un dziesmu fonogrammas, kas labi noderēs skolu un pirmsskolas mūzikas pedagogu darbā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz