Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Prieka deva sociālajiem darbiniekiem

Prieka deva sociālajiem darbiniekiem
Foto: Egons Zīverts
09.11.2016 07:12

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Vakar profesionālos svētkus svinēja sociālie darbinieki. Liepājas Neredzīgo biedrības zālē pulcējās sociālajā jomā strādājošie no dažādām iestādēm.  

“Es sveicu katru no šeit esošajiem 235 darbiniekiem!” sapulcējušos uzrunāja Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš. Sociālo lietu, veselības un sabiedriskās kārtības komitejas priekšsēdētājs Helvijs Valcis savā apsveikumā akcentēja šī darba nozīmi un misiju. Domes Pateicības rakstu “Par mērķtiecīgu, godprātīgu darbu sociālās jomas stiprināšanā Liepājas pilsētā” saņēma Sociālā dienesta direktore Iveta Bartkeviča. Šajās dienas aprit desmit gadu, kopš viņa vada dienestu, bet sociālajā jomā viņa strādā vēl ilgāk.

Muzikālu sveicienu bija sarūpējušas dziedošās dvīņu māsas Sanija un Sanita Rozes. Pēc apsveikuma vārdiem visi kopā noskatījās Goda teātra izrādi “Bļitka”.

Svētku reizē izskanēja pateicības vārdi tiem darbiniekiem, kuri ar savu gudrību, iejūtību, pacietību dara lielu darbu, lai palīdzētu cilvēkiem, kuriem liktenis, dzīve vai apstākļi ievirzījušies tā, ka vajadzīgs atbalsts. Apsveicēju skaitā bija Liepājas domes Sociālo lietu komisijas pārstāvis Vadims Jakubovs – viņš vada labdarības organizāciju “Draugi draugiem”: “Mēs sadarbojamies ar Liepājas Sociālo dienestu, lai sniegtu palīdzību maznodrošinātajiem. Es labi zinu, ka darbs, ko ikdienā veic sociālie darbinieki, nav viegls. Mums ar Sociālo dienestu ir izveidojusies laba sadarbība. Dienestā strādājošie darbinieki vienmēr ir atsaucīgi. No pieredzes zinu, ka gadās arī problemātiski klienti, un varu novērtēt, cik labi darbinieces prot veikt savu darbu, redzu, ka viņas strādā no visas sirds.”

Liepājas Dienas centra personām ar garīgās attīstības traucējumiem darba terapeits Guntis Otaņķis sacīja, ka viņš un viņa kolēģes gūstot prieku un gandarījumu ikdienas darbā, jo ir kopā ar cilvēkiem, kuriem viņi patīk un kuri patīk viņiem. “Nenoliedzami, svētki ir vajadzīgi. Mēs šeit esam visi kopā, un redzam, cik mūsu ir daudz. Jebkurā gadījumā ir vajadzīga tā reize, kad mums pasaka paldies par darbu.” Un ar humoru piebilda: “Jebkuram aktierim aplausi ir svarīgāki par naudu!”

Kolēģi no dažādām sociālajām iestādēm bija vienisprātis, ka ir nepieciešama diena, kad viņi visi sanāk kopā. Sanita Prikule strādā Bērnu namā par pavāri. “Šie svētki ir pelnīti un vajadzīgi. Tā ir iespēja cilvēkiem just, ka viņu veikumu novērtē.  Es redzu, ka Bērnu namā katrs darbinieks strādā no sirds, ieguldot darbā visu dvēseli. Es cenšos, lai ēdiens, ko ceļam galdā, būtu gan garšīgs, gan acij tīkams. Un vēl – mēs esam no tik dažādām iestādēm, un šī ir iespēja redzēt visus kopā un pārliecināties, cik mūsu ir daudz.

Prieku par kopā sanākšanu pauda sociālās darbinieces Selga Briķe un Dace Štraube. Viņas neslēpa, ka ikdienā darbs nav viegls, tāpēc ir būtiski sanākt kopā, uzklausīt labus vārdus par savu profesiju: “Mēs redzam, cik mūsu ir daudz, un tāds kopīgi izteikts paldies rada to sajūtu, ka mēs un mūsu darbs ir novērtēts.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz