Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Liepāja/Triobet” smagā kaujā piekāpjas “Barons kvartāls” basketbolistiem

“Liepāja/Triobet” smagā kaujā piekāpjas “Barons kvartāls” basketbolistiem
Foto: Ģirts Gertsons
30.11.2016 21:19

sportacentrs.com

Smaga kauja “Triobet” Baltijas basketbola līgā noslēgusies Liepājā, kur uzvarētāja noteikšanai vajadzēja trīs pagarinājumus. Šoreiz pārāki tajā izrādījās “Barons kvartāls” basketbolisti, kuri, pateicoties Tailera Larsona 31 gūtajam punktam, pieveica “Liepāju/Triobet” – 111:106.

Abām Latvijas komandām BBL A grupā veicies identiski – piecās spēlēs izcīnītas trīs uzvaras. Pēc “Ņeveža” uzvaras pār “AVIS Rapla” vienību situācija tabulā rādīja, ka Liepājas un Rīgas komandu uzvarētājs nokļūtu dalītā līderpozīcijā ar abām iepriekš minētajām komandām. Arī “Olybet” LBL ietvaros komandas pirmo maču aizvadīja Liepājā, kur mājinieki bija pārāki ar 90:84, bet tieši BBL spēlē liepājnieki Rīgā cieta neveiksmi ar 70:75. Šī bija debijas spēle “Barons kvartāls” rindās Taileram Larsonam, kurš iepriekš pārstāvēja “Jēkabpils” krāsas.

Spēles ievadā komandas apmainījās ar rezultatīviem uzbrukumiem, bet tad “Barons kvartāls” izvirzījās vadībā ar 6:2. Liepājniekiem izdevās pārņemt vadību ceturtdaļas vidū pēc Dāvja Rozīša precīzā metiena (9:8). Viesi atbildi parādā nepalika, atgūstot vadības grožus savās rokās pēc Salvja Mētras tālmetiena. “Barons kvartāls” ieguva arī četru punktu pārsvaru, bet to izlaida, ļaujot mājiniekiem uzvarēt pirmo ceturtdaļu ar rezultātu 23:21.

Otrā ceturtdaļa sākās ar virkni nerealizētu metienu. Trešajā minūtē Rozītis trieca bumbu grozā no augšas, ievadot sevis paša veikto 7:0 izrāvienu. Pēc tā rezultāts atkal iestrēga, liepājniekiem turoties deviņus punktus priekšā (30:21). Ceturtdaļas vidū Artūrs Ausējs bija precīzs no tālās distances, pirmo reizi dodot savai komandai vairāk nekā 10 punktu pārsvaru. Tuvojoties puslaika izskaņai, nedaudz atdzīvojās arī rīdzinieku uzbrukums, kas ļāva sadeldēt 14 punktu deficītu līdz septiņiem punktiem. Tādējādi pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 41:24 “Liepājas/Triobet” labā.

Trešajā ceturtdaļā cīņa pilnībā ritēja punkts punktā, komandām nespējot veikt pilnīgi nekādus izrāvienus. Liepājnieki saglabāja septiņu punktu pārsvaru, bet lielā cīņa par uzvaru vēl bija tikai priekšā. Spēles izšķirošo nogriezni labāk sāka “Barons kvartāls”, četrās minūtēs sadeldējot deficītu līdz četriem punktiem (62:66). Komandas turpināja neizcelties ar rezultativitāti, bet nedaudz labāk veicās rīdziniekiem, kuri nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu (68:68).

Kristapam Medisam ar tālmetienu izdevās izvirzīt savu komandu arī vadībā, bet otrā laukuma galā līdzsvaru atjaunoja Rozītis. Pēdējā minūte sākās ar Dāvja Geka precīziem soda metieniem, bet savu metienu nerealizēja Latīfs Makmalans. Sekoja Mētras precīzais metiens un jau četru punktu pārsvars viesiem. Mājinieku cerības ar tālmetienu saglabāja Ausējs. Komandas apmainījās ar punktu guvumiem, bet tad tikai vienu no diviem soda metieniem realizēja Tailers Larsons. Ausējam ar to bija gana, lai sešas sekundes līdz pamatlaika beigām izrautu neizšķirtu, līdz ar ko sekoja pagarinājums – 78:78.

Pagarinājumā pirmos punktus guva Larsons, bet pēc nepilnas minūtes vienu soda metienu realizēja Makmalans. Sākoties trešajai minūtei, precīzs no distances bija Ingars Aizpurs, bet “Barons kvartālu” uz priekšu vilka Dāvis Geks, regulāri stājoties uz soda metiena līnijas. Kamēr rīdzinieki vāca pa diviem punktiem, liepājnieki nebaidījās uzbrukt no tālās distances, pēdējo pus minūti sākot vadībā ar 87:85. Šoreiz jāglābjas bija viesiem, ko nodrošināja Geks un Denis Krestiņins. Geks realizēja divus soda metienus, bet Krestiņins bloķēja Ausēja metienu. Tādējādi šajā mačā vajadzēja vēl vienu pagarinājumu – 87:87.

Otro pagarinājumu labi sāka mājinieki, pēc Aizpura tālmetiena iekrājot četru punktu pārsvaru. Pagarinājuma vidū tālmetienu trāpīja arī Ausējs, kas lika domāt, ka ar to pietiks uzvarai, bet nekā. Sekoja 8:0 “Barons kvartāls” izrāviens, kas tieši rīdziniekiem deva iespēju uzvarēt maču. Tomēr spēle nenoslēdzās arī pēc otrā pagarinājuma, jo Dāvis Zonne pārkāpa noteikumus uz trīs punktu metiena līnijas pret Robertu Krastiņu, kurš aukstasinīgi realizēja visus trīs metienus – 97:97.

Pēc īsas atpūtas komandas atgriezās laukumā. Mediss pieļāva kļūdu, Krastiņam pārtverot bumbu. Uzbrukumu ar precīzu tālmetienu noslēdza Ausējs, bet otrā laukuma galā pie diviem punktiem tika Krestiņins. Turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā, te vienai, te otrai komandai iegūstot minimālu vadību. Emocijas bija nokaitētas, ko parādīja arī Roberta Freimaņa un Artūra Ausēja nopelnītās tehniskās piezīmes. Nepilnas divas minūtes līdz trešā pagarinājuma beigām izšķirošo izrāvienu ievadīja Freimanis, kam sekoja Larsona precīzais tālmetiens. Ar to rīdziniekiem tomēr pietika, lai noslēgtu šo garo maču ar rezultātu 111:106.

Lielisku atgriešanos Latvijā piedzīvoja Tailers Larsons, kurš guva 31 punktu un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. Liepājas komandā ar 30 punktiem atzīmējās Artūrs Ausējs, bet Dāvim Rozītim 22 punkti un 18 atlēkušās bumbas.

“Liepāja/Triobet” – “Barons kvartāls” 106:111 3P (23:21, 18:13, 22:22, 15:22, 9:9, 10:10, 9:14).

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz