Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Niedola laukumā atgriezās ar šuvēm

Niedola laukumā atgriezās ar šuvēm
Foto: planet-photo.dbbl.de
13.12.2016 06:56

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Vācijas sieviešu basketbola kausa izcīņas astotdaļfinālā Sabīne Niedola pirmajā ceturtdaļā laukumu pameta ar asiņojošu seju, bet viņas komanda “TV Saarlouis Royals” izbraukumā ar 69:88 zaudēja “SV Halle Lions”.

Incidents notika brīdī, kad Zārluī vienība atradās vadībā. Mājinieču basketboliste cīņā par atlēkušo bumbu ar elkoni ietriecās sejā Sabīnei, kura nokrita zemē ar asiņojošu muti un degunu. Pēc vairāku šuvju uzlikšanas Niedola spēlē atgriezās otrajā puslaikā, kad viešņu deficīts bija 12 punkti, bet vēlāk tas pieauga līdz 25 punktiem. Liepājniece, neskatoties uz notikušo, dalīja rezultatīvākās spēlētājas godu, iemetot 12 punktus.

Šī spēle Vācijā raisīja pārdomas par līdzīgiem gadījumiem, kad basketbols tiek spēlēts rupji vai bīstami, taču nekādas nopietnas sankcijas par to netiek piemērotas.

“Jā, tādas lietas notiek ar dažādām spēlētājām, taču Kanīšas Hornas vārds parādās atkārtoti. Iepriekšējo reizi līdzīgs gadījums bija spēlē pret Marburgu.

“Royals” spēlētājas acīmredzami bija šokētas par notikušo un pazaudēja cīņas pavedienu. Spēle tika nozagta un sirds salauzta. Nevar un nedrīkst būt tā, ka spēlētāja uzbrukumā tiek nopietni savainota un pretinieku komanda tādējādi iegūst ievērojamas priekšrocības. Futbolā līdzīgos gadījumos spēlētājs tiek sodīts ar sarkano kartīti, dažreiz ar aizliegumu piedalīties nākamajās spēlēs. Nopietni jāpārdomā notikušais, citādi basketbols var attīstīties nepareizā virzienā,” rakstīja žurnālists Toms Štormers.

Līdzīgās domās bija arī “TV Saarlouis Royals” galvenais treneris Hermans Pārs: “Šī bija otrā reize sezonā, kad Sabīnei tika uzliktas šuves spēles laikā gūta sejas savainojuma dēļ. Tas, ka viņa atgriezās laukumā, liecina par Sabīnes īpašo personību. Tas ir paraugs arī citiem, ne tikai mūsu komandai! Vēlos pateikties arī Halles “Lions” ārstam par sniegto palīdzību.

Pilnībā neizprotu tiesnešu darbību šajā spēlē un īpaši pirmajā ceturtdaļā! Futbolā tas nozīmētu sarkano kartīti un spēlētāja izraidīšanu. Sabīne ir viena no labākajām, ja ne labākā spēlētāja līgā, un tiesnešu uzdevums ir aizsargāt spēlētājas. Tas netika izdarīts. Sīki pārkāpumi tiek sodīti ar žestiem, ļoti nopietnas piezīmes nosvilptas kā parastas piezīmes. Ir, ko pārdomāt. Nevēlos komentēt Halles spēlētājas rīcību un viņu spēles stilu.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz