Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Var apskatīt konkursā ”Lidice 2017” iesniegto darbu izstādi

Var apskatīt konkursā ”Lidice 2017” iesniegto darbu izstādi
Foto: Ruslans Šuļga
16.01.2017 11:23

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Lai veicinātu bērnu un jauniešu radošo spēju attīstību, padziļinātu izpratni par citu tautu mākslu, visā Latvijā jau 45. reizi tiek organizēts mākslas izstāžu konkurss ”Lidice 2017”. No 16. līdz 27. janvārim ”Vaduguns” telpās var aplūkot konkursā iesniegto darbu izstādi. Savukārt 27. janvārī ”Vaduguns” telpās norisināsies labāko darbu apbalvošanas pasākums. Kopumā uz 2.kārtu Rīgā no Liepājas tiks virzīts trīsdesmit viens konkursam iesniegtais darbs, portālu informēja Liepājas BJC jauno žurnālistu pulciņa dalībnieki Diāna Urbāne un Niklāvs Zahars.

Konkursā piedalās bērni un jaunieši no 4 līdz 16 gadu vecumam. Pasākuma mērķis ir sekmēt izglītības iestāžu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas pulciņu pedagogu sadarbību un pieredzes apmaiņu, kā arī sniegt bērniem plašāku pieredzi, piedaloties starptautiskā izstādē.

Konkursu Liepājā organizē Liepājas Bērnu un jaunatnes centrs (LBJC) sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, Čehijas Republikas vēstniecību Latvijā, kā arī Rīgas domas Izglītības, kultūras un sporta departamentu un izglītības iestādēm. UNESCO 2017. gadu ir atzinuši par ilgtspējīgas tūrisma attīstības gadu, tāpēc mākslas konkursa tēma šogad ir ”Ceļojumi”, piemēram, ceļojumu iespaidi, gatavošanās, galamērķis vai arī sapņu ceļojumi.

Līdz 9. janvārim radošākie Liepājas jaunieši varēja iesniegt izveidotos darbus. Kopumā tika iesūtīti vairāk kā 300 darbi.

Katras pilsētas uzvarētāju darbi tiks virzīti konkursa otrajā kārtā. 16. februārī Rīgas Latviešu biedrības namā žūrija apbalvos labākos darbus no Latvijas, 2. kārtas uzvarētāji par godalgām sacentīsies jau Čehijā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz