Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Raiņa 6.vidusskola pārcelsies uz bijušā Liepājas tehnikuma telpām K.Ukstiņa ielā

Raiņa 6.vidusskola pārcelsies uz bijušā Liepājas tehnikuma telpām K.Ukstiņa ielā
Foto: liepajniekiem.lv
07.03.2017 14:20

liepajniekiem.lv

Pirmdien, 6. martā, noslēgusies Liepājas Raiņa 6. vidusskolas rīkotā vecāku ekspresaptauja e-klasē par mācību procesa pārvietošanu uz citām telpām nākamā mācību gada laikā, kad skolā tiek plānoti plaši modernizācijas darbi, informē Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone. Pamatojoties uz lieliem būvdarbu apjomiem skolas iekštelpās un ārpusē, kad no šīs vasaras visa mācību iestāde būs viens liels būvlaukums, tiek apspriesti varianti, kur uz laiku pārvietot mācību procesu pagaidu telpās citās pilsētas vietās.

95 procenti jeb 676 aptaujāto vecāku piekrituši piedāvātajam variantam mācību procesa pagaidu izvietošanai K.Ukstiņa ielā 19/23, bijušā Liepājas tehnikuma ēkā un vēl dažās papildus ēkās turpat blakus pilsētas centrā. Tikai 5 procenti vecāku atbalstījuši otru piedāvājumu par skolas izvietošanu otrajā maiņā citās izglītības iestādēs, nesadrumstalojot mācību procesu – O. Kalpaka Liepājas 15. vidusskolā un Liepājas 7. vidusskolā, vēsta G.Jākobsone.

Kā zināms, šogad Liepājā tiek uzsākts vēl nebijuša vēriena skolu modernizācijas projekts, kas paredz ieguldīt vairāk nekā 10 miljonus eiro no Eiropas Savienības finansējuma mūsdienīgas mācību vides izveidē visās pilsētas vidusskolās. “Tāpēc nepieciešama arī pretimnākšana un sapratne no vecāku, pedagogu un skolēnu puses, lai jau pēc gada varētu turpināt mācības atjaunotās un mūsdienu prasībām atbilstošās mācību telpās,” norāda G.Jākobsone.

Skolu modernizācijas process no šī gada vasaras gada sāksies Raiņa 6. vidusskolā, A.Puškina 2. vidusskolā un Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolā. Renovācijas darbi šovasar turpināsies arī Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā, taču mācību procesu tas neietekmēs.

Liepājas Raiņa 6.vidusskolas telpās ir plānoti vislielākie modernizācijas darbi, kuru laikā skola tiks izveidota atbilstoši mūsdienīgai mācību satura apguvei. Tiks modernizēti gan mācību kabineti, gan koplietošanas telpas – gaiteņi, bibliotēka, padarot vidi atvērtāku un modernāku mācību satura apguvei, pastāsta G.Jākobsone. Vienlaikus ievērojami darbi tiks veikti skolas sporta laukumā, pilnībā to atjaunojot.

Tāpēc Izglītības pārvalde piedāvāja divus iespējamos variantus, aicinot vecākus ar e-klases palīdzību piedalīties ekspresaptaujā par pieņemamāko variantu, cītīgi apsverot visus plusus un mīnusus. Lielākā daļa deva priekšroku pilsētas centra variantam K. Ukstiņa ielā, neskatoties uz mācību procesa sadrumstalotību, norāda G.Jākobsone.

Vecāki to pamato ar interešu izglītības un sporta nodarbību piedāvājumu pēcpusdienās, ierastāku vidi, dzīvesvietas tuvumu. Daļa atzinusi, ka “neskatoties uz mīnusiem, šis ir labākais variants”. “Mācību process Ukstiņa ielā jau ir noticis pirms tam. Ir jau skolas Liepājā, kur sporta nodarbības notiek citās vietās un tā ir ikdiena, arī ēdināšanas pakalpojums tiek pievests klāt nevis gatavots uz vietas, tā ir arī citu skolu ikdiena. Vajadzības gadījumā ir iespēja veidot vecāku un vecāko skolēnu talkas skolas uzpošanai,” uzskata vecāki. 

Savukārt A.Puškina 2. vidusskolas mācību procesu nākošajā mācību gadā plānots daļēji uz remonta laiku pārvietot uz Liepājas 8. vidusskolu, bet Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5. vidusskola remonta laikā plāno pārvietoties pa jau esošajām telpām divos skolas korpusos.

Ja celtniecības darbi noritēs kā plānots, mācības šajās skolās atjaunotās telpās plānots atsākt jau 2018. gada 1.septembrī.

Šobrīd ir izstrādāti tehniskie projekti minēto skolu pārbūvei, kuri nodoti būvekspertiem pārbaudei. 9. aprīlī varētu būt gatavi arī būvprojekti par skolu vizuālo izskatu pēc remonta, ar kuriem varēs iepazīties arī skolēni, vecāki un pedagogi.

Tuvāko gadu laikā modernizācijas darbi plānoti arī O.Kalpaka Liepājas 15. vidusskolā, J.Čakstes Liepājas 10. vidusskolā, 7. vidusskolā, 8. vidusskolā, 12. vidusskolā un 3. pamatskolā. Tur gan tie nebūs tik plaša apjoma, lai būtu nepieciešama mācību procesa izvietošana citviet. Šobrīd tiek strādāts arī pie šo skolu vajadzību apzināšanas un tehnisko projektu sagatavošanas. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz