Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pusmaratonā krīt personīgie rekordi (papildināts ar rezultātiem)

Pusmaratonā krīt personīgie rekordi (papildināts ar rezultātiem)
26.03.2017 12:08

liepajniekiem.lv

Seriāla “Skrien Latvija” pirmajā posmā – Liepājas pusmaratonā – ar jaunu personīgo rekordu uzvarēja Riodežaneiro olimpisko spēļu maratonā 111. vietu izcīnījušais lietuvietis Valds Dopoļsks, bet dāmu konkurencē 1. vietu izcīnīja Anita Kažemāka. Ātrākais no Liepājas skrējējiem bija Kaspars Tūbelis, kurš finišēja pēc 1 stundas un 20,17 sekundēm, kopvērtējumā ierindojoties 28. vietā.

Skrējiena starts bija jau pulksten 10 no rīta, un dalībnieks no Lietuvas Gintars Ļaudensks pirms skrējiena sacīja, ka tas ir agri: “Mēs esam no Lietuvas. Tiem, kas brauc no Viļņas vai Kauņas, būtu labāk, ja starts būtu vienpadsmitos. Cilvēkiem ir jāizguļas. Ja nebūtu jāgriež pulkstens, tad mēs celtos bez divdesmit četros. Nav ērti, bet, ko padarīsi – ir jāceļas dēļ sporta, veselības un draudzības ar mūsu brāļiem latviešiem. Vai man ir kādi īpaši noslēpumi, kā gatavoties skrējienam? Nē, nav nekā īpaša – pirms starta noskrienu kādu kilometru. Neesam profesionāli skrējēji, esam amatieri, ar sievu Linu gribam noskriet ātrāk par divām stundām – aptuveni stundā un 50 minūtēs.”

Tikmēr citam Lietuvas skrējējam Valdam Dopoļskam bija ambiciozāki mērķi, kurus mūsu kaimiņvalsts olimpietis sāka pildīt līdz ar startu. Valda mesto izaicinājumu pieņēma rīdzinieks Jānis Višķers, kurš Liepājas pusmaratonā bija uzvarējis trīs gadus pēc kārtas, tajā skaitā arī pērn: “Bija plānojis bišķi lēnāku skrējiena sākumu, bet lietuviešu kolēģis piedāvāja drusku ātrāku tempu. Jutos labi, domāju, ka nav tur, ko sēdēt un vienam pašam palikt. Kādu brīdi paskrēju ar viņu kopā, bet tad viņš pielika tempu. Man šīs sacensības bija paredzētas treniņu režīmā, negribēju tik ļoti cīnīties un izšaut visu pulveri pašā sezonas sākumā. Man pulkstenis rāda, ka esmu par desmit sekundēm uzlabojis savu personīgo rezultātu. Tādam treniņu režīmam ļoti labi, fantastiski!”

Gandarīts par skrējienu bija arī Valds Dopoļsks: “Lieliskas emocijas, esmu ļoti priecīgs. Sasniedzu jaunu personīgo rekordu, iepriekšējo rezultātu uzlaboju par veselu minūti, pat vairāk – par pusotru. Tāds bija mērķis. Trase bija lieliska, vējš mazs, man viss ļoti patika. Laikam, ka vēl skriešu Rēzeknē, bet tad skatīšos.”

1. Valds Dopoļsks 1:05,48
2. Jānis Višķers 1:06,46
3. Renārs Roze 1:08,21

 

1. Anita Kažemāka 1:20,28
2. Inga Zālīte 1:24,10
3. Daiga Grickus 1:24,22
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz