Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Top Liepājas kultūras mantojuma digitālā krātuve

Top Liepājas kultūras mantojuma digitālā krātuve
Foto: Egons Zīverts
03.04.2017 10:24

liepajniekiem.lv

Liepāja ir pirmā pilsēta Latvijā, kurā tiek īstenota kultūras mantojuma digitālās krātuves izveide. Krātuvē paredzēts ievietot iepriekšējos gados tapušās Liepājas kultūras mantojuma liecības, kā arī pievienot arvien jaunus materiālus par ik dienu notiekošajiem kultūras pasākumiem, informē Liepājas Universitātes Zinātnes un inovāciju parka pārstāve Maruta Dene.

Projekta veiksmīgai īstenošanai Liepājas Universitātes Zinātnes un inovāciju parks piesaistījis vairākus vietējās kultūras, multimediju un programmēšanas speciālistus. Tādējādi jau vairāk nekā divus gadus noris aktīvs darbs pie informācijas tehnoloģiju sistēmas izstrādes, kas ļaus uzkrāt, atlasīt, strukturēt un veikt pētījumus ar Liepājas kultūras mantojuma materiāliem, vēsta M.Dene.

Tāpat ir izveidota un nostiprināta sadarbība ar Latvijas Nacionālo bibliotēku, kas nodrošinās Liepājas kultūras vērtību popularizēšanu nacionālā un starptautiskā mērogā, kā arī vairākos pasākumos ar kultūras mantojuma digitālās krātuves pielietošanas iespējām mācību procesā iepazīstināti Liepājas pedagogi un skolu direktori.

Papildus tam veiktas arī vairākas citas ar šī projekta veicināšanu saistītas aktivitātes, norāda M.Dene, taču veiksmīgam darba turpinājumam ir nepieciešams vietējo uzņēmēju atbalsts ziedojumu formā.

Šobrīd projektam ”Liepājas kultūras mantojuma digitālā krātuve” finansiālu atbalstu snieguši jau trīs uzņēmējdarbības pārstāvji – Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde, SIA ”Arhitekta G. Vīksnas birojs” un SIA ”Dzintara veterinārā klīnika”. Projekta īstenotāji aicina pievienoties arvien jaunus ziedotājus, kas ar savu ieguldījumu nodrošinātu veiksmīgu krātuves izveides procesa turpinājumu, tādējādi paverot iespēju arī papildus līdzekļu piesaistei no Eiropas Savienības fondiem.

Par to, kā norisināsies tālākā šī projekta attīstība, Liepājas Universitātes Zinātnes un inovāciju parka pārstāvji sola sniegt regulāru informāciju gan vietējos medijos, gan sociālajos tīklos. Tāpat projekta ietvaros taps vairāki video rullīši, kurus paredzēts demonstrēt vairākās publiskās vietās visā Liepājā, tādējādi ļaujot publicitātes kampaņai sasniegt maksimālu rezultātu. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz