Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Animate – animācija un māksla īsfilmās

Animate – animācija un māksla īsfilmās
27.03.2009 09:32

Atslēgvārdi

Laikmetīgās mākslas centrs piedāvā ikvienam interisentam noskatīties animācijas īsfilmu seansu “Animate” 1.aprīlī pulksten 18.00 Liepājas Universitātes (LiepU) Humanitārās fakultātes ēkā (Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā) – ieeja bez maksas un 2. aprīlī pulksten 18.30  Rīgā, kinoteātrī “K.Suns” – biļetes cena Ls 2.10.

Animācija nav tikai zīmēta multfilma, digitālās tehnoloģijas radījušas daudz jaunas iespējas kustīgā attēla radīšanā. 80 minūšu garajā īsfilmu programmā būs gan atdzīvojušos porcelāna figūriņu stāsts, gan cilvēku zootrops un ”kluso telefonu” spēles vizuāla versija, gan film noir stilā veidota animācijas drāma un citi brīnumi.

Programma aptver plašu animācijas tehniku klāstu – zīmēto animāciju, stopkadru animāciju, 2D un 3D animāciju, zīmējumus un skrāpējumus uz filmas lentes; tā iepazīstinās arī ar neparasto laika šķēlēšanas jeb time-slice tehniku, kura ļauj apstādināt filmas kustību un kameru pārvietot telpā ap sastingušiem objektiem. Izrādās, šo īpašo datorprogrammu laika ”sasaldēšanai” jau 80.gados izstrādāja mākslinieks Tims Makmiljans, un tikai pēc tam tā nokļuva lielajā kinopasaulē filmā ”Matrikss”.

Programmu piedāvā Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Animate Projects – Lielbritānijā bāzētu mākslas organizāciju, kas pievēršas attiecībām starp mākslu un animāciju. Tā pēta animācijas vietu un ideju laikmetīgās mākslas vidē, kā arī producē mākslinieku darbus galerijām, kinoteātriem un interneta izstādēm. Visas filmiņas tapušas Animate Projects paspārnē un detalizēta informācija par autoriem, darbu tehnisko realizāciju atrodama mājas lapā www.animateprojects.org

Santa Mazika,
Mākslas pētījumu laboratorijas vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz