Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas pilsētas mājaslapai jauns veidols

Liepājas pilsētas mājaslapai jauns veidols
Foto: Egons Zīverts
06.02.2018 18:13

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Liepājas pilsētai izstrādāta jauna mājaslapa www.liepaja.lv, kuras galvenais uzdevums ir nodrošināt iespēju iedzīvotājiem atrast nepieciešamo informāciju par pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem, portālam ziņoja Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Freidenfelde.

Jaunā mājaslapa paredzēta trīs galvenajām mērķauditorijām. Jau sākumā lapas lietotājs tiek aicināts izvēlēties, kurai mērķauditorijai pieder: liepājniekiem, uzņēmējiem vai pilsētas viesiem. Lapas saturs sagrupēts pēc katrai auditorijai interesējošām tēmām, piemēram, nekustamais īpašums, būvniecība, izglītība, sabiedrības līdzdalība, bērnu aprūpe un audzināšana u.c.

Strādājot pie jaunas mājaslapas izstrādes, tika izpētīta pasaules pieredze, lai lietotājs pēc iespējas ātrāk atrastu sev nepieciešamo informāciju, samazinot mājaslapā pavadīto laiku. Tāpēc lapā nav iekļauti plaši video apskati, baneru vietas un fotogrāfiju arhīvs. Tāpat šobrīd izstrādes stadijā ir pilsētas viesu sadaļa, kas ir saistīta ar Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja mājaslapu. Arī tā drīzumā tiks izstrādāta no jauna un būs saderīga ar jauno pašvaldības mājaslapu. Ja pašvaldības lapa ir vairāk funkcionāla, viesu sadaļa būs veidota vairāk uz sajūtām un emocijām – ar uzrunājošiem vizuāliem materiāliem, fotogrāfijām un stāstiem.

Tāpat mājaslapā iestrādāta forma ”Sazināties”, kur iespējams ziņot par radušos problēmu, izteikt ierosinājumu vai uzdot jautājumu. Saņemtā informācija ar iedzīvotāju priekšlikumiem un sūdzībām tiks pārbaudīta un nodota tālāk atbildīgajām instancēm.

Lapā paredzēta arī funkcija novērtēt satura noderīgumu, tāpēc informācija un tās izvietojums mājaslapā var tikt papildināts un mainīts, pamatojoties uz secinājumiem no datu analīzes par lietotāju meklētajiem atslēgas vārdiem un sniegtās atgriezeniskās saites.

Iedzīvotāji ir aicināti iesniegt ieteikumus un nepieciešamos uzlabojumus, lai jaunā mājaslapa būtu pēc iespējas noderīgāka ikvienam tās lietotājam. Ja tiek pamanītas neprecizitātes, ir ieteikumi lapas funkcionalitātes vai satura uzlabošanai, lūgums tos sūtīt uz e-pasta adresi: [email protected].

Lapu izstrādāja SIA “Wrong Digital”, kuri uzvarēja pērn izsludinātajā metu konkursā par jaunu pašvaldības portāla izveidi par līgumcenu 43 900 eiro.



Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz