Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Folkloras centrā “Namīns” notiks ģimenes diena

Folkloras centrā “Namīns” notiks ģimenes diena
08.05.2009 10:29

Atslēgvārdi

Šā gada 9. maijā no pulksten 13:00 Liepājā folkloras centrā “Namīns” notiks Mātes dienas ieskaņas pasākums – ģimenes diena. Pasākuma neatņemama sastāvdaļa būs ziedu radošās darbnīcas, kurās bērni un ikviens interesents bez maksas varēs podiņā iestādīt sēkliņas vai puķu stādiņus. Podiņus varēs nest mājās un pēc tam izrotāt savu balkonu vai lodžiju. Pasākuma norisei melnzemi sarūpējusi SIA “Tranzīts L”, bet podiņus un stādiņus dāvinās Nīcas dārzniece Inga Šēnfelde un folkloras kopa “Atštaukas”.

Latviešu kultūrā labi iesakņojusies tradīcija pasniegt ziedus māmiņām, mīļajiem radiem un draugiem. Ziedi veido harmoniju apkārtējā vidē un arī ģimenē. Tie sniedz estētisku gandarījumu un iepriecina, ja noskaņojums ir drūms. Kā uzskata folkloras kopas ”Atštaukas” vadītāja Ināra Kalnarāja, ”ikdienas steigā cilvēki ir aizmirsuši, ka iepriecināt viens otru un radīt skaistu vidi pilsētā varam bez ievērojamiem līdzekļiem. Galvenais ir vēlme sadarboties un radīt prieku”.

Pasākuma mērķis ir iedrošināt un mudināt liepājniekus, jo īpaši bērnus, pašiem pamēģināt iesēt sēkliņu vai iestādīt stādiņu un pārliecināties, cik aizraujošs ir to augšanas process. Savukārt gandarījums jau ir daudz lielāks, ja šis lolotais augs spēj iepriecināt arī pārējos liepājniekus un pilsētas viesus. Tāpēc ikviens liepājnieks šogad tiek aicināts padomāt par iespējām ar ziediem izrotāt ēku logus, balkonus un lodžijas.

Ģimenes dienas pasākums būs kā gatavošanās Mātes dienai, tāpēc vērtīgus padomus un praktiskas iemaņas ziedu kompozīciju veidošanā varēs iegūt ikviens, kurš 10. maijā vēlēsies apsveikt savu māmiņu. Savukārt ar uzņēmuma ”Tranzīts L” vadītāja Valda Kleinšmita laipnu gādību ir sarūpēta melnzeme, lai ikviens interesents podiņā varētu iestādīt stādiņu vai iesēt sēkliņu, rūpēties par to un tad iekopt savu balkonu vai lodžiju.

Savukārt par Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes ”Kultūras pārvalde” projektu konkursā piesaistītajiem līdzekļiem folkloras kopa ”Atštaukas” ir iestudējusi koncertuzvedumu ”Dod vecam godu, griez jaunam ceļu”. Uzvedumā tiks izmantotas latviešu tautas dziesmas par bērnu un vecāku attiecībām, sakāmvārdi, parunas un anekdotes.

Folkloras kopa “Atštaukas”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz