Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kameša Jeņiseja ieplūst premjerlīgā

Kameša Jeņiseja ieplūst premjerlīgā
Foto: Publicitātes
22.05.2018 07:02

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Liepājnieka Vladimira Kameša pārstāvētais Krasnojarskas futbola klubs “Yenisey” svētdien aizvadīja otro spēli par tiesībām nākamsezon piedalīties Krievijas premjerlīgā. Sibīrieši atbildes mačā ar rezultātu 3:4 piekāpās Mahačkalas “Anzhi”, tomēr divu spēļu summā uzvarēja ar 6:4 un ar otro piegājienu kvalificējās Krievijas premjerlīgai.

Krasnojarskas klubs jau pirms gada piedalījās pārspēlēs par tiesībām startēt Krievijas futbola čempionāta augstākajā divīzijā, taču divu spēļu summā tikai izbraukumā mazāk gūto vārtu dēļ piekāpās Tulas vienībai “Arsenal”.

Šo sezonu sibīrieši iesāka vareni un ilgu laiku atradās Krievijas čempionāta otrās spēcīgākās divīzijas FNL galvgalī. Pirmo divu vietu ieguvēji sezonas izskaņā izcīna automātisku kvalificēšanos premjerlīgai, tomēr “Yenisey” šo iespēju neizmantoja. Vēl pēc 34. kārtas Kameša klubs ar 74 punktiem ieņēma 1. vietu, taču tikai divas uzvaras pēdējās četrās kārtās Jeņisejas upes vārdā nosaukto klubu atsvieda uz kopvērtējuma 3. vietu. Par līgas čempionu kļuva klubs “Orenburg” ar 84 punktiem, 2. vietu izcīnīja “Krylya Sovetov” ar 82 punktiem, bet “Yenisey” ar 81 punktu ierindojās 3. vietā.

Tas nozīmēja, ka pārspēlēs par ceļazīmi uz kaimiņvalsts futbola eliti būs jāspēkojas ar Mahačkalas “Anzhi”. Šajā klubā savulaik spēlēja liepājnieks Oskars Kļava, bet plašāku atpazīstamību tas izpelnījās 2011. gadā, kad piesaistīja pasaules toreizējās futbola zvaigznes Robertu Karlušu un Semjuelu Eto’o, tagadējo futbola slavenību, “Chelsea” pussargu Vilianu, kā arī citus augsta līmeņa futbolistus. Dagestānas kluba īslaicīgais spožums gan nu jau ir apdzisis, un pēdējās sezonās tas uz vienu gadu izkrita no premjerlīgas, bet pēdējās trīs sezonās grozījās kopvērtējuma apakšgalā.

Vladimirs Kamešs šosezon FNL aizvadīja par divām spēlēm vairāk (30) nekā iepriekšējā sezonā un guva 5 vārtus, kas ir par diviem mazāk nekā iepriekšējā kampaņā. Liepājnieks visas piecas reizes izcēlās, sākot no pagājušā gada jūlija līdz novembrim, proti, čempionāta pirmajā daļā. Čempionāta otrā daļa pēc vairāk nekā trīs mēnešu pārtraukuma sākās marta pirmajās dienās, bet sezonas restartu Vladimirs izlaida. Viņš pats to intervijā vietējiem medijiem skaidroja ar veselības problēmām: “Iespējams, ka savu lomu nospēlēja aklimatizācija, jo uzreiz pēc treniņnometnes kopā ar ģimeni aizlidoju uz Krasnojarsku, lai pagūtu iekārtoties pirms čempionāta atsākšanās. Pirms tam trīs mēnešus pavadīju siltumā, sanāca strauja pāreja no +20 uz –20 grādiem. Sākumā vienkārši sāpēja kakls, pēc tam viss pārtapa par angīnu. Gulēju mājās, lietoju antibiotikas, bet pasteidzos, pārāk ātri sāku trenēties, un atkal paaugstinājās temperatūra.”

Sezonas beigu daļā Kamešs atkal spēlēja regulāri, tomēr laukumā pavadīja mazāk laika nekā sezonas pirmajā fāzē. Pirmajā pārspēlē pret “Anzhi” liepājnieks laukumā devās uz maiņu 62. minūtē, kad viņa komanda jau bija vadībā ar 3:0, bet otrajā mačā Kamešs laukumā gan aizvadīja visas 90 minūtes.

Jau pirms atbildes mača Dmitrija Aļeničeva trenētajai “Yenisey” komandai bija lieliskas izredzes triumfēt divu spēļu summā, un tās vēl vairāk uzlabojās mača ievadā, kad viesi divu minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 2:0, bet divu spēļu summā pārsvars kļuva jau 5:0. Dagestānieši turpinājumā atspēlējās un izvirzījās vadībā, viesi panāca neizšķirtu 3:3, bet kompensācijas laikā “Anzhi” tomēr izrāva minimālu panākumu, kas divu spēļu summā neapdraudēja viesu panākumu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz