Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Daudzbērnu māti soda par nepatiesu apsūdzību

Daudzbērnu māti soda par nepatiesu apsūdzību
Foto: Egons Zīverts
24.05.2018 07:12

"Kurzemes Vārds"

Gribēja, lai kriminālprocesu sāk pret citu cilvēku, bet rezultātā pie kārtējās sodāmības tika pati. Šādi var raksturot kādas liepājnieces alkohola reibumā pastrādāto. Viņa policijā sniedza apzināti nepatiesu ziņojumu par to, ka ir izvarota.

Saskaņā ar apsūdzību, 2016. gada 13. februārī sieviete nolūkā panākt kriminālprocesa uzsākšanu pret kādu vīrieti policijai sniedza apzinātu nepatiesu informāciju, ka pret viņu pastrādāts noziedzīgs nodarījums. Proti, kādā dzīvoklī Zaļās birzes mikrorajonā vīrietis veicis dzimumaktu pret viņas gribu. Policija uzsākusi kriminālprocesu, taču vēlāk atklājies, ka likumsargi ir maldināti – noziedzīgs nodarījums nav noticis. Sāktais kriminālprocess izbeigts, bet viltus upuris pārtapa apsūdzētajā.

Kurzemes rajona tiesa šonedēļ izskatīja krimināllietu, kurā minētā sieviete apsūdzēta par apzinātu nepatiesu ziņojumu, ja tas saistīts ar apsūdzību smaga vai sevišķi smaga nozieguma izdarīšanā vai neīstu apsūdzības pierādījumu radīšanu vai ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā.

Kāpēc sieviete šādi rīkojusies, nav skaidrs, jo lietu tiesa skatīja bez pierādījumu pārbaudes – sieviete savu vainu atzina pilnībā.

Apsūdzētā, kura laidusi pasaulē astoņus bērnus, jau agrāk ir divas reizes tiesāta, pēdējoreiz pagājušā gada janvārī Liepājas tiesa (tagad Kurzemes rajona tiesa) viņai piesprieda divu gadu un sešu mēnešu ilgu nosacītu sodu par 2016. gada maijā pastrādātu laupīšanu, kā arī par sveša cilvēka bankas kartes izmantošanu un iznīcināšanu. Tolaik sievietei bija septiņi nepilngadīgi bērni, kuri bija ievietoti ilgstošas sociālās aprūpes un sociālas rehabilitācijas institūcijās.

Šonedēļ tiesā sieviete apgalvoja, ka pēc pirms diviem gadiem notikušā alkoholu vairs nelietojot un esot nostājusies uz labošanās ceļa. Bērni tagad dzīvojot pie viņas, apsūdzētā sadarbojoties ar sociālajiem darbiniekiem, bāriņtiesu, viņas mājokli regulāri apmeklējot ģimenes asistents.

Tiesātās jaunākajam bērnam ir tikai 11 mēneši, sieviete nekur nestrādā un pārtiek no pabalstiem. Arī uz dzīvesbiedra atbalstu viņai neesot ko cerēt, jo vīrietis ir policijas meklēšanā saistībā ar vardarbību pret bērniem.

“Nožēloju, lūdzu iespēju dzīvot tālāk, audzināt savu bērnus un dzīvot normālu dzīvi,” tiesā sacīja sieviete.

Par apzinātu nepatiesu ziņojumu tiesa kā galīgo sodu šonedēļ viņai piesprieda divus gadus astoņus mēnešus nosacīti. Ja šajā laikā sieviete izdarīs jaunu noziedzīgu nodarījumu vai administratīvo pārkāpumu, nepildīs Valsts probācijas dienesta noteiktos pienākumus, viņai būs jādodas nebrīvē. Tiesnesis, izskaidrojot sievietei piespriesto sodu, pauda cerību, ka šis nosacītā soda termiņš pamudinās viņu pārvērtēt savu dzīvi.

Spriedumu gan vēl var pārsūdzēt Kurzemes apgabaltiesā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz