Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Leļļu teātris prezentē sevi Igaunijā

Leļļu teātris prezentē sevi Igaunijā
26.05.2009 16:22

Liepājas Leļļu teātris nesen ir atgriezies no Igaunijas, kur Vīlandē norisinājās Starptautisks Leļļu teātra festivāls, informēja teātrī. Tajā liepājnieki uzstājās ar izrādi “Eņģeļu pasakas”.

Tas ir aizkustinošs stāsts par puisēnu, kurš sastrīdējās ar savu māmiņu un dusmās aizgāja no mājām, taču dažādi notikumi, kas norisinājās ceļā, lika puisēnam saprast patiesās vērtības. Stāsts ir vienlaikus gan nopietns un aizkustinošs, gan jautrs un nedaudz komisks. Vieglu notikumu gaitu ir radījusi izrādes režisore un māksliniece Gintare Radvilavičiūte no Lietuvas. Aktieri – Lita Belte, Dace Doroškeviča un Dainis Laugalis.

Liepājnieki sevi prezentēja jau 21. maija vakarā, pārējās festivāla dienas viņi baudīja citu valstu veikumus. Leļļu teātra direktors Rihards Belte sacīja, ka festivāls varēja būt nedaudz sabalansētākā līmenī. “Ļoti krasi atšķīrās saspēles, tehnikas un aktiermeistarības līmeņi starp teātriem – cik daži bija primitīvi, tik otri – augsta līmeņa mākslinieki,” norādīja R.Belte. Bet kopumā braucienu viņš atzina par izdevušos, jo sevi izdevies parādīt tā, kā iecerēts. Tāpat viņi iepazinušies ar interesantiem māksliniekiem no Azerbaidžānas, Igaunijas un satikti seni draugi un kompanjoni no Lietuvas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz