Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Zirgu salā cer izveidot Dabas māju

Zirgu salā cer izveidot Dabas māju
Foto: Egons Zīverts
08.06.2018 10:14

liepajniekiem.lv

Ceturtdien, 7.jūnijā, notikušajā Liepājas pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē deputāti atbalstīja ieceri par Dabas mājas veidošanu Zirgu salā, portāls uzzināja Finanšu komitejas sēdē.

Kā skaidroja Attīstības pārvaldes vadītājs Mārtiņš Ābols, deputātu lēmums nepieciešams, lai projektu ”Dabas mājas izveide Zirgu salā” iesniegtu finansējuma saņemšanai  Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fondā.

Projekta ”Dabas mājas izveide Zirgu salā” mērķis ir uzbūvēt un izveidot vides izglītības centru – Dabas māju, kurā sākumskolas, pamatskolas, vidusskolas skolēni un citi interesenti, varētu gūt informāciju un praktisku apmācību vides izglītībā, izmantojot dabas mājas papildinošo vērtību – Liepājas ezeru un kanālu, kas to savieno ar jūru – praktisku nodarbību veikšanai.

”Piemēram, sākumskolas skolēniem, paredzēts veidot izpratni par apkārtējās pasaules kopainu,” skaidro M.Ābols: ”Veidot sākotnējos priekšstatus par apkārtnes dabas objektiem un parādībām, to būtiskākajām pazīmēm; veidot izpratni par nedzīvās un dzīvās dabas saistību, par attīstību dabā, par cilvēka un dabas mijiedarbību; veidot speciālas prasmes un iemaņas dabas izzināšanā, attīstot uztveri, aktivizējot prāta darbību, rosinot iztēli un radošo darbību; veicināt emocionāli vērtējošu attieksmi pret dabu, dabas un cilvēka attiecībām; veidot dabu saudzējošas uzvedības un darbības prasmes, u.c.”

”Savukārt pamatskolas skolēniem iecerēts veidot izpratni par vides problēmām Liepājas ezerā, Baltijas jūrā, un tās apkārtnē; attīstīt spējas novērot un analizēt izmaiņas vidē; līdzdarboties ilgtspējīgas attīstības veidošanā; veidot izpratni par gaisa kvalitāti veidojošajiem faktoriem; attīstīt spējas novērot un analizēt izmaiņas vidē; izprast videi draudzīgu dabas resursu patēriņu,” viņš turpina.

Projekta ietvaros plānota Dabas mājas būvniecība, pamatojoties uz SIA ”BM-projekts” izstrādāto būvprojektu ”Brīvdabas sporta un aktīvās atpūtas centrs Zirgu salā”, inženierkomunikāciju izbūve un apkārtnes labiekārtošana.

Savukārt Dabas mājas satura ideju izstrādās un īstenos Izglītības pārvalde, sagatavojot un iesniedzot  projektu  EEZ/Norvēģu finanšu instrumenta ietvaros, kur tiks iegādāts nepieciešamais aprīkojums Dabas mājas darbības nodrošināšanai.

Projekta kopējās izmaksas saskaņā ar izstrādāto būvprojektu tiek plānotas 340 847,45 eiro apmērā.

Projekta attiecināmās izmaksas paredzamas 300 000 eiro apmērā, no kurām EJZF finansējums paredzams 90% apmērā jeb 270 000 eiro apmērā, bet Liepājas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums – 10% jeb 30 000 eiro apmērā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz