Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bērni mācīsies fotografēt

Bērni mācīsies fotografēt
04.06.2009 11:03

Atslēgvārdi

Lai bērni, kas rudenī sāks mācīties 1. klasē, pierastu pie skolas un skolasbiedriem, šonedēļ Karostas pamatskolā notiek nometne, kurā varēja pieteikties gan skolēni, kas šogad beidza 1. klasi, gan tie, kas rudenī sāks mācīties, kā arī arī citi šā vecuma bērni.

Vakar pie viņiem viesojās fotogrāfs Tomass Disterhofs no Vācijas un katram uzdāvināja vienreizējās lietošanas fotoaparātu.

Nometne bērniem ir bez maksas, pastāstīja skolas direktore Santa Novada. Katru dienu bērni dodas pārgājienos, ir dažādas jaunrades darbnīcas skolā un citas nodarbības. Vakar diena bija īpaša tāpēc, ka ieradās viesis – fotogrāfs Tomass Disterhofs no Vācijas kopā ar savu dēlu Oliveru. Tomass ir “Lauvu kluba” biedrs un viņu uz Latviju uzaicinājusi šejienes “Lauvu kluba” viceprezidente Silja Thimsena, kas pati arī ir vāciete, bet dzīvo Liepājā. Kad radies jautājums, uz kuru skolu doties, Siljai bijis skaidrs – tā būs Karostas pamatskola.

Vispirms Olivers ar tulka palīdzību nometnes dalībniekiem uzdeva dažādus jautājumus par to, kā viņiem patīk viņu skola un dzīvesvieta, kā viņi pavada brīvo laiku, kurā valstī vēlētos dzīvot, kad izaugs lieli, un tamlīdzīgus, bet pēc tam viņa tēvs uzdāvināja katram pa vienreizējās lietošanas fotoaparātam. Vispirms viņš nometnes pedagogiem ierādīja, kā ar tiem rīkoties, un vēlāk skolotāji katram bērnam atsevišķi mācīja, kā pareizi fotografēt. Ar katru fotoaparātu var uzņemt 27 kadrus. Nometnes laikā bērni fotografēs mirkļus, kas katram šķitīs visinteresantākie. Kad tas būs padarīts, visus fotoaparātus nosūtīs atpakaļ uz Vāciju, kur attīstīs filmiņas, izgatavos fotogrāfijas un katrs mazais fotogrāfs saņems atpakaļ savu darbiņu. “Tad mēs rīkosim izstādi,” sacīja S. Novada.

Kristīne Pastore,
“Kurzemes Vārds”

Tomass Disterhofs un Silja Thimsena māca, kā rīkoties ar mazajiem fotoaparātiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz